אוזני המן בלי גלוטן ובלי סוכר מעובד. יש פורים כזה.

האיתותים שהגוף צריך לנוח היו שם כמה שבועות קודם.
קצת קוצר נשימה, קצת עייפות, וחום נמוך מידי ערב שמייד מסולק עם אקמול.
אז לתומי חשבתי שפסק זמן של כמה ימים אי שם בצפון יועילו.
יש יתרון בלהיות אמא עצמאית. אפשר לקחת את פסק הזמן באמצע השבוע, כשכולם עדיין עובדים וברוב האתרים אין יותר מידי אנשים.


כן. החיים שלנו דבש. בחרנו להיות עצמאים בדיוק בשביל זה. כדי שנוכל לעצור לרגע את המירוץ ולרדת מהרכבת בכל תחנה שבא לנו.
לקחנו את הזמן באיזי. הכל היה לאט (אפשר לחשוב שאפשר לעשות משהו מהר עם 3 קטנות דעתניות)
טעמנו בכל יום קצת ממשהו, אפילו נשארנו עוד יום ליתר בטחון.



הייתי בטוחה כשחזרנו, שהשארתי בצפון גם את המחלה המוזרה שתקפה אותי.
אבל היא הייתה נחושה לא פחות ממני, ורק הלכה והתעצמה עד שביום שלישי קרסתי לגמרי וביום רביעי האבחנה הייתה חד משמעית – דלקת ריאות.

אפס תפקוד. בלי אוויר. בלי קול (שנאבד אי שם בלילה עם כל השיעולים).
עכשיו הנה החסרון בלהיות אמא עצמאית. אף אחד לא משלם לנו דמי מחלה. גם לא ימי חופש. ואין יותר מידי זמן לשכב חסרת אונים ולקוות שדווקא החודש שהוא אחד החשובים השנה, יסתדר מעצמו.
לא תמיד החיים דבש. גם לא תמיד יש תותים.



אז כדי להרגיש קצת יותר חיונית, החלטתי הבוקר להכין אוזני המן לכבוד פורים.

הבנות ממש רצו אוזני המן. ניסיון ראשון היה ממש לא מוצלח ואני, התרפיה שלי, הריפוי שלי זה בישול. זה המטבח.
כששואלים את אמא שלי מה שלומה היא תמיד עונה "אם הרגליים והראש עובדים אז הכל בסדר".
אצלי, אם בישלתי או אפיתי אז באמת שהכל בסדר.
גם בפורים אני מקפידה לשמור על הכללים של בלי גלוטן ובלי סוכר מעובד.

קשה לי להגיד שאוזני המן הם פליאו אבל הם בהחלט יכולים להוות אתנחתא חביבה בחג הזה למי שדוגל באורח החיים הזה או נמנע מגלוטן וסוכר מטעמים בריאותיים.



אז מה צריך?
לבצק:
2.5 כוסות קמח שקדים
1 כוס קמח טפיוקה
1 ביצה
1/3 כוס מייפל טהור
1 כפית תמצית וניל איכותית
70 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

למילוי:
150 גר' עיסת קקאו
¼ כוס חמאת קקאו
¼ כוס מייפל (ועוד לפי הטעם)
½ צנצנת חמאת אגוזי לוז (150גר')

מה עושים עם זה?
1. שמים את כל מרכיבי ההבצק במעבד מזון ומעבדים עד שמתחיל להתגבש כדור.
2. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
בנתיים, מכינים את המילוי:
3. בקערה על גבי סיר עם מים חמים, או בפולסים במיקורגל, ממיסים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו (אם השתמשתם בשיטת הסיר עם מים חמים, חשוב שהמים לא יגעו בשוקולד)
4. מוסיפים את המייפל, מערבבים, טועמים ומוסיפים עוד לפי הטעם
5. מוסיפים את חמאת אגוזי הלוז מערבבים היטב. מעבירים למקרר לצינון
מוציאים את הבצק:
6. מרדדים בין שני ניירות אפיה לעובי של ½-1 ס"מ (כדי שיהיה קל לעצב את האוזן חשוב שלא יהיה דק מידי)
7. קורצים עיגולים עם כוס או עם חותכן בגודל הרצוי
8. שמים על כל עיגול כחצי כפית מהמילוי
9. סוגרים בצורת אוזן המן וצובטים היטב את החיבורים
10. מעבירים בעדינות לתבנית עם נייר אפייה
11. אופים ב 160 מעלות עד שמתחיל להשחים

אפשר כמובן לגוון במילויים – לערבב טחינה עם מייפל, לעשות מילוי פרג למי שאוהב, ולהחליף את הסוכר בדבש או לערבב תמרים עם אגוזים קצוצים.

וזו ההזדמנות להזכיר שבחנות האינטרנטית שלנו אפשר למצוא פרג שלם ללא גלוטן. כדאי לקנות, לשמור במקפיא ולטחון כל פעם קצת ממש לפני השימוש

אני מאחלת לכם המון בריאות ושמחה בחג הזה
ומזכירה לכם ולעצמי ש:
1. מחלה פיזית היא תמיד ביטוי לעומס פנימי שדורש לעצור ולעשות חישוב מסלול מחדש. תהיו קשובים לגוף.
2. להיות עצמאית או שכירה זו תמיד בחירה. אין בה טוב. ואין בה רע. יש בכל בחירה מהכל. תבחרו את מה שהלב שלכם אוהב יותר.


וכרגיל....
המוצרים מתוך המתכון שאפשר לקנות אצלנו במעדניה, כאן במרוכז.


     קמח שקדים                        מייפל טהור               עיסת קקאו                  חמאת קקאו               חמאת אגוזי לוז





פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top