איך מכינים צזיקי וגלילות חצילים מפתיעות

אם בפוסט הקודם התמקדתי בלחדש, לרענן ולהפתיע בשולחן החג, את הפוסט הזה אנחנו נקדיש ל 2 מנות שהן מסורת אצלנו בחג. ולקינוח יהיה גם סלט אחד. פשוט פשוט. וטעים ממש.

גדלתי בבית עם אבא טורקי שרק בעשור האחרון מפגין כישורים קולינרים. כשהייתי ילדה הוא מקסימום היה מכין חביתה או שקשוקה ומנת הדגל שלו הייתה הצזיקי. שכיכב אצלנו בדרך כלל בימי שבת ובחג השבועות.
מתישהו, זו הפכה להיות המנה המסורתית של שבועות. כזו שאי אפשר לחגוג בלעדיה את החג.

אבל האמת, שלא צריך לחכות לשבועות כדי להנות ממנה. היא קלילה, קלה להכנה, ויכולה לשמש כארוחה נפלאה בפני עצמה.

הדבר השני שטורקים מאד אוהבים זה חצילים. אז גם גלילות החצילים הן מנה שאפשר למצוא אצלנו בחג כל שנה. היא קלה להכנה ומה שכל כך כיף בה, זה שאפשר לגוון במליות ולהפתיע כל פעם מחדש בטעמים.

אני מזכירה לכם שבסוף הפוסט תמצאו את רשימת הקניות המלאה למתכוני החג.
ושהפוסט הקודם היה עם מתכון לפשטידה מדהימה ביופיה, ובטעמה של גבינות ופרחים.
בפוסט הבא......מחכה לכם סלמון מדהים ופסטת זוקיני. תשארו בסביבה כי טעים כאן!





צזיקי:

המתכון המקורי של אבא שלי, מכיל יוגורט, המון שמיר, שום מלפפונים, חומץ מלח ושמן זית.
אני פחות אוהבת שמיר, מצד שני אני מאד אוהבת תערובות עשבוניות אז עשיתי למנה את הטוויסט האישי שלי:

מה צריך?

1 מיכל גדול של יוגורט- אני מאד אוהבת את היוגורט 8% של מחלבות השומרון כי הוא שמן ופחות חמצמץ. כל יוגורט יעבוד כאן. כל עוד הוא מעל 4.5% שומן
2 מלפפונים מגורדים גס בפומפיה
1 כף חומץ תפוחים אורגני
2 שיני שום כתושות (אם המנה היא עבורי, אני שמה גם 3 . אוהבת את הצזיקי שלי עוקץ)
מלח לפי הטעם
1 כף תערובת בלקן
1-2 כף שמן זית מזן ארבקינה

ומה עושים עם זה?

מערבבים. כן. זהו. פשוט מערבבים את כל החומרים. טועמים, משפרים טעם, שומרים במקרר ומזלפים שמן זית מעל לפני ההגשה.


גלילות חצילים


חשוב להקפיד על פרוסות דקות של חצילים שיהיה נעים לאכול את המנה.



מה צריך?
2 חצילים פרוסים לפרוסות דקות וארוכות
שמן זית
עגבניות מיובשות
גבינת פטה 22%
תערובת ונציה
שום גבישי עבה


ומה עושים עם זה?

1. מכינים את חצילים – מורחים אותם בשמן זית, מסדרים בתבנית ואופים ב 180 מעלות עד שהחצילים מתחילים להזהיב (מומלץ להפוך אותם באמצע האפייה)

2. מכינים את טפנד העגבניות: שמים במעבד מזון את העגבניות המיובשות, כפית תערובת ונציה, כפית שטוחה שום גבישי עבה ו 4 כפות שמן זית. טוחנים למשחה, מוסיפים שמן זית וטעמים לפי הצורך. (חשוב לא לשים יותר מידי שמן זית כדי שהטפנד לא יהיה שומני מידי. כן חשוב ליצור משחה כמה שיותר חלקה)

3. לאחר שהחצילים הצטננו, מורחים כל אחד מהם בשכבה דקה של טפנד, מניחים במרכז כל פרוסה, אצבע של גבינת פטה ומגלגלים. מסדרים בצלחת הגשה.

4. אפשר לגוון עם טפנד זיתים שהמתכון שלו נמצא כאן.

5. אפשר לגוון בגבינות ולהשתמש באצבע קשקבל או רוקפור.




וכמו שהבטחתי יש גם סלט בסיפור:

סלט חסה, סלק ורוקפור

סלט שדורש 2 דקות הכנה. כדאי להכין אותו ממש בסמיכות להגשה ולא לוותר על התיבול בתערובת פרובנס שנותנת נגיעה מאד מיוחדת של טעמים.

מה צריך?
חסה שלמה או 2 ראשי חסה
1 סלק
1-2 כף חומץ תפוחים
2 כפות שטוחות תערובת פרובנס
100 גר' גבינת רוקפור
שמן זית


מה עושים עם זה?

1. חותכים את החסה לרצועות דקות ומעבירים לקערה
2. קולפים את הסלק וחותכים אותו לגפרורים דקים. מוסיפים לקערה
3. מוסיפים את החומץ, תערובת הפרובנס, הגבינה ושמן הזית ומערבבים היטב.
4. לגיוון אפשר להוסיף אגוזי פקאן או מלך



רשימת הקניות המעודכנת נמצאת ממש כאן ואתם יכולים להעזר בה כדי להערך מראש לקניות עבור החג ולהוסיף לה את המצרכים והמתכונים האישיים שלכם

ולנוחיותכם, אני שולחת אתכם לטיול קצר במעדנייה, כדי להוסיף לסל הקניות שלכם את המוצרים הבאים:

   שמן זית ארבקינה                                                       תערובת פרובנס                                    חומץ תפוחים אורגני



תערובת בלקן                                                                    שום גבישי עבה                                     תערובת ונציה


ולסיום.. אחד הדברים שאני לומדת בתהליך יצירת המתכונים זה שהחלק הכי קשה הוא בחירת זוית הצילום. לפעמים הקומפוזיציה לא כל כך עובדת, לפעמים זה האור שחסר ולפעמים זו אני שפשוט עייפה מכדי לחפש את הזווית המדוייקת. אז הנה התמונה שבה אני מנסה להראות חלק מתהליך הכנת החצילים...  ניפגש בפוסט הבא!

פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top