הלחם החדש - לאפה חביתה

אז מה עושים כשלא אוכלים לחם?
על מה מורחים?
לחם ללא גלוטן זה לא אופציה?

אז לחם ללא גלוטן זו לא אופציה בדרך כלל פשוט כי הוא עמוס בעמילנים, סוכרים ומשמרים שמבחינתי הופכים אותו למשהו שהוא לא נכלל בקטגורית "אוכל" שלא לדבר על "בריא".

אופציה אחת ללחם היא לחמניות חמאת שקדים המדהימות, שאפשר לעשות אותן גם בתבנית אינגליש ולקבל לחם.

שבשביל להכין אותו אני משתמשת בחמאת שקדים או חמאת שלושת האגוזים האלה.
אפשר להכין את המתכון הזה גם עם טחינה. אני אישית הכי אוהבת את הטחינה הזו.
ובכל מקרה כדאי להחזיק בבית גם חומץ תפוחים אורגני.

אבל נניח שאין חמאות אגוזים או טחינה. ועדיין אתם צריכים לצאת לטיול, או ליום לימודים ארוך ואתם רוצים לקחת איתכם משהו שלא צריך לחמם או לבשל. מה עושים?

בשביל זה הומצאה לאפת החביתה!!



זו חביתה שממלאים אותה בדברים טובים, מגלגלים ו...הופה! לאפה. מלאת טעמים. כזו שנוח לאכול גם בדרכים.

אז מה צריך?
2 ביצים
2 כפות של ציפוי שקדים לשניצל (גם קמח שקדים עם תבלינים יעבוד כאן, פשוט לציפוי כבר יש טעם מובחן וקל לקבל ממנו את התיבול)
2 כפות תערובת גניש (האלוהית)

ומה עושים עם זה?
1. טורפים הכל היטב, ממיסים שומן במחבת (חמאה, גהי או שמן זית) ומעבירים את הבלילה למחבת, פורסים אותה בזהירות עם כף ונותנים לה להטגן על אש בינונית (לא גבוהה!!) עד שמשחים ואז הופכים בזהירות (שלא ייקרע) לצד השני ונותנים גם לו להטגן למשך כמה דקות.

2. מעבירים לצלחת וממלאים בכל מה שיש בבית: אבוקדו, מלפפון ועוף מוקפץ שנשאר מיום קודם, גבינות קשות, טונה, גבינות רכות (למי שלא רגיש ולוקח בחשבון שלא מדובר בחלבון אלא בעיקר בשומן), סביח של ביצה קשה חציל מטוגן וטחינה.
בקיצור....כיד הדימיון.
מניסיונות העבר: אל תתפתו למלא מידי כי זה ייקרע.

3. מניחים על נייר אפייה או נייר סנדוויץ, ממלאים ובעזרת הנייר מגלגלים בזהירות.
צד אחד (שיהיה החלק התחתון) מגלגלים את שארית הנייר כמו סוכרייה.
ואם רוצים אז מגלגלים את שני הצדדים ואז אפשר לחתוך באמצע ולקבל בעצם שני כריכים.

בגלל השילוב של ציפוי השקדים בבלילה, יוצאת חביתה יציבה שמזכירה מעט מרקם של לאפה רכה.
אפשר לשלב בבלילה גם כף גדושה של גבינת שמנת 30% עם או בלי עשבי תיבול שנותנת גם היא רכות, יציבות וטעם נהדר.

תכינו. ספרו איך יצא והכי כיף היה לקבל עוד רעיונות מעניינים למילוי.

וכדי שיהיה לכם נוח להזמין את מה שצריך הכנתי לכם כאן לינקים:

               
         תערובת גניש                         ציפוי שקדים לשניצל,
                       


ואני מוסיפה כאן עוד שני לינקים לשתי תערובות שתמיד עושות את החביתות שלי טעימות:

תערובת טוסקנה                               תערובת שווארמה

                            


ואם כבר לאפה מחביתה אז קבלו את הגרסה המשודרגת שיש אותה גם במלוח וגם במתוק

פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top