כשטבעונית ופליאוליתית יוצרות תבשיל קדירה

היא התקשרה אליי לפני חודש.

"איילת? הי, אנחנו לא מכירות.
קיבלתי את התבלינים שלך מחברה שלי.
רציתי להגיד לך שהם פשוט מדהימים. באמת. הם משדרגים את כל מה שאני מכינה..."

"ותשמעי. יש לי רעיון בשבילך.
אני מעבירה סדנאות על בישול במטבח הבריא. אני מלמדת אנשים איך לבשל מגוון, ומעניין וגם איך לארגן את המזווה שלהם כדי לעבור לתזונה בריאה יותר.
אולי ניצור שיתוף פעולה בינינו? מה דעתך?"

טוב זה היה נשמע מעניין.
מעניין ומחמיא.

ומה שהפך את זה למעניין עוד יותר שתום בעבור שיוצרת מטבח משמח, היא טבעונית, שמלמדת אנשים איך לעשות את המעבר לטבעונות קל ופשוט יותר ובעיקר מלמדת אותם לבשל מגוון וטעים ולא "להתקע" על פסטה, כריכים ואוכל מעובד ומהיר.




ולמה זה הופך את זה למעניין עוד יותר?
כי אני מאד מזוהה עם תזונת הפליאו. את העסק שלי התחלתי עם המעבר לתזונת הפליאו. הקהילה שבה אני פעילה בעיקר וממנה יש לא מעט לקוחות - זו קהילת הפליאו.

ועבור לא מעט אנשים, פליאו נתפס כאילו הוא ה 180 מעלות של הטבעונות.
אז תשמעו קטע. זה לא.
כלומר, לא ממש.

מסתבר שיש לא מעט דברים שאנחנו מסכימות עליהם:


והנה מה שמבדיל בינינו או מה שאנחנו פחות מסכימות לגביו:

מקורות החלבון

האם דגנים חיוניים בתזונה שלנו

מה נחשב שומן איכותי

ומה מקומו של הסוכר בתזונה מבריאה.



אנחנו בוודאי לא חולקות את אותה אדיאולוגיה מוסרית אבל לשתינו ברור שהתזונה המערבית כמו שאנחנו מכירים אותה היום היא תזונה שמזיקה לנו וגורמת לתחלואה

אני לא אכחיש שהשיח עם טבעונים, במיוחד הפאנטים ואלה שרואים לנגד עינהם אידיאולוגיה עיוורת בלבד, קשה לי.
מצד שני, אני מכירה לא מעט טבעונים שהם אנשים מקסימים שדוגלים ב"חיה ותן לחיות" ואנחנו אפילו מבלים יחד והכל בסדר כל עוד אנחנו לא נכנסים אחד לצלחת של השני ועושים את כל מה שניתן כדי לכבד אחד את הבחירות של השני.

מחברה טבעונית למדתי לא מעט טיפים ומתכונים שבהם היא משתמשת בתבלינים שלי, וממנה למדתי איזה טעמים יכולים להתחבר לאיזה חומרי גלם.

אז מה אני רוצה להגיד לכם בעצם?



רוצים לשמוע עוד על הסדנאות של תום? מוזמנים ללחוץ כאן.

ולקינוח: מתכון מוצלח ששיתפה איתי תום עם כמה טיפים ושדרוגים קטנים שלי.


צ'אנה מסאלה - חומוסים מתובלים בעגבניות

אם אתם דוגלים בתזונת הפליאו (ולא רק) ההמלצה שלי היא פשוט להנביט את החומוס יום יומיים קודם. הנבטה אומרת להשרות על מצע רטוב עד להוצאת נבט.

מה צריך?

3 כוסות חומוס או חצי שקית סנפרוסט
3 בצלים
5 שיני שום
קוביית ג'ינג'ר טרי גדולה
2 שימורי קוביות עגבניות אורגניות (800 ' סה"כ) / 6-7 עגבניות בשלות
צרור פטרוזיליה / כוסברה (אופציונאלי) - חלק לבישול וחלק אפשר להשאיר טריה להגשה.
2 כפית זרעי כמון
2 כפית זרעי חרדל
7 יחידות ציפורן
4 יחידות הל שלם
1 מקל קינמון
(תערובת טאג'ין יכולה להוות תחליף נהדר לכל התבלינים הללו, אם לא רוצים לקנות אותם בנפרד)
5 כפות קארי מסאלה
כף מלח

מה עושים עם זה?

משרים בלילה חומוס יבש.

מבשלים חומוס כשעה עד להתרככות מלאה. קוצצים בצל, עגבניות ופטרוזיליה. כותשים ג'ינג'ר ושום.

מטגנים: ציפורן, הל, קינמון, זרעי כמון, זרעי חרדל, קארי (או שילוב של תערובת טאג'ין וקארי)- על אש בינונית. להיזהר לא לשרוף!

מוסיפים בצל קצוץ, מלח, שום וג'ינג'ר. אחרי שהבצל משחים קלות מוסיפים עגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות. מוסיפים מים, חומוסים מבושלים ופטרוזיליה. מערבבים טוב ומביאים לרתיחה.

מבשלים רבע שעה, מוציאים כוס מהתבשיל, מועכים למחית ומחזירים לסיר. מתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.




התמונה המרהיבה לקוחה מתוך הבלוג minimalist baker שזה בלוג מקסים שהגעתי אליו דרך פינטרסט והמתכון שלהם למנה הזו נמצא כאן
פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top