מתכון מושלם לעוף בתנור

כמה פשוט להכין את העוף הזה: כל מה שאתם צריכים זו תערובת תבלינים, שמן זית, קצת מייפל או דבש (ממש לא חובה) ותנור.
שעה וחצי שעתיים והקסם הזה קורה.

עוף הוא מסוג חומרי הגלם שהוא כמו ספוג.
הוא סופח כל טעם וממש. ממש צריך להתאמץ כדי לקלקל מנה של עוף. 

עוף בתנור הוא גם בשבילי תמיד טעמים של בית.

אני יודעת שהרבה פעמים נשים (בעיקר) מתלוננת שעם עומס מטלות, אין להן זמן לבשל. אז אני רק אניח כאן את איך שאני מבשלת בדר"כ.

בשעה 1:00 בצהריים נכנסתי הביתה אחרי יום עמוס משימות. העוף היה כבר מופשר במקרר.
הדלקתי את התנור
ערבבתי את העוף עם התיבול ושמן הזית.
העברתי לתבנית
הכנסתי לתנור
חזרתי לעיסוקיי עד שהבנות יחזרות מהגן.
2:30 הבנות כבר היו בבית אחרי הגן והתיישבנו לאכול.



אז מה צריך:
12 שוקיים
2 כפות תערובת "על האש"
1 כף מייפל טהור
1 כף שום גבישי דק
1/2 כוס שמן זית איכותי

מה עושים עם זה:
1. בקערה קטנה שמים את כל מרכיבי התיבול ומערבבים היטב

2. מעבירים את העוף לתבנית, שופכים מעל את התיבול עם שמן הזית ומערבבים את העוף היטב עד שיצופה לגמרי בתבלינים.

3. מכסים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לשעה לתנור שחומם מראש.

4. אחרי שעה, מורידים את נייר הכסף והאפייה ומשאירים את התבנית ולהמשיך ולהצלות.

5. אחרי שעה וחצי שעתיים מוציאים את העוף מהתנור ומגישים.




אפשר להגיש את העוף עם אורז, אני אוהבת עם אפונה עדינה של סנפרוסט. מניחים אותה בסיר, שופכים מעל כוס של חלב קוקוס, כפית מלח וכפית של קארי מסאלה ונותנים לאפונה להתבשל ברוטב, עד שהאפונה חמה ורכה.

ועוד טיפ אחד חשוב אחרון:
תגוונו בתערובות לעוף: אפשר להשתמש בפילדלפיה, או בטוסקנה, או בתערובת ציידים, בתערובת הקציצות של ניסים.

ורגע לפני סיום עוד גיוון טעים ממש לעוף:
מערבבים 2 כפות של חוויאג' למרק עם 1/4 כוס דבש, 2 שיני שום כתוש, כפית גדושה מלח ו 1/2 כוס שמן זית. מערבבים את העוף היטב עם משחת התבלינים ואופים בדיוק באותה הדרך.

לנוחיותכם אני מצרפת לינק ישיר לכל התערובות ולשמן הזית שבעיני הכי מתאים לתבשילי עוף. פשוט לחצו על התמונות.

               

ואם כבר עוף, אז הנה עוד כמה מתכונים ממש קלים וטעימים עם עוף: שניצל עוף ללא גלוטן, קארי ירקות עם עוף,
עוף מוקפץ
פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top