סלמון קראנצ'י

קריספי מלמעלה ונימוח מבפנים

שנים לא אהבתי דגים. מאז שהייתי ילדה. אין לי מושג אפילו למה.
ריח של דגים היה פשוט מגעיל אותי ההורים שלי לעומתי, ממש אהבו דגים, ועבורי, לבוא איתם למסעדות דגים היה סוג של סבל.
הייתי צריכה לסבול את הריח של הדגים לאורך כל הארוחה ולהסתפק תמיד באיזו מנה בשרית לא משהו בכלל.

כשלמדתי בתדמור, נפתחתי לעולמות חדשים של חומרי גלם וטעמים ודיגדג לי לנסות לטעום דג.
רק שאני, עקשנית שכמותי, לא מעיזה לבקש כי חלילה שידעו שפתאום יש מצב שאני אתאהב ב...דג.

ואז זה קרה. עבדתי במסעדת בשרים שהיו בה גם מנות דגים.
השף הכין מנת דג אחת מיותרת והזמין אותי לטעום. ו...התאהבתי.

אני פשוט אוהבת דגים ופירות ים. איכשהו הצלחתי להזיז הצידה את עניין הריח ואני פשוט מתענגת על הטעם הימי והבשרי הזה.

אחת המנות הכי אהובות עליי זה סלמון קראנצ'י בתנור.

בימי שני בדרך כלל מוכרים דגי סלמון טריים בסופר, אני מבקשת כמה נתחים ורצה הביתה להדליק את התנור...

אז מה יש לנו כאן?

נתח סלמון, חתוך לפרוסות של כ 250 גר' כל אחת
כפית תערובת טוסקנה לכל פרוסה 
2 כפות שמן זית או חמאה או חמאה מזוקקת (גהי) לכל פרוסה 

ומה עושים עם זה?

מסדרים את הפרוסות על תבנית עם נייר אפייה
מחממים את התנור ל 250 מעלות
על כל פרוסה שופכים את השמן (או מורחים את החמאה\גהי)
מפזרים בנדיבות את תערובת הטוסקנה מכניסים לתנור ואופים כ 20-25 דקות.
השילוב של שמן הזית והטוסקנה יוצרים מעטה קריספי מלוח ועוקצני והבפנוכו, נימוח ומתמוסס בפה.

פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top