עוגה יום הולדת ללא גלוטן

חגגנו כאן יום הולדת ורציתי לפנק בעוגה מיוחדת. כזו שתמונות שלה רצות ברשת בצורה של טבעת או מספרים,
ועדיין כזו שהיא בלי גלוטן. בלי סוכר מעובד.

אני הכי לא קונדיטורית שיש
אני גם חסרת סבלנות לעוגות מורכבות עם חומרי גלם מיוחדים.
ולכן זה הפתיע אותי כמה העוגה הזו הייתה כל כך פשוטה להכנה...



אז מה צריך?

לבצק עבור הטבעות
2 כוסות קמח שקדים
1 כוס קמח טפיוקה
100 גר' חמאה
1/4 כוס דבש

לקצפת:

1.5 מיכלים של 250 מל' שמנת 38% להקצפה
1.5 מיכלים של שמנת חמוצה 27% או 1 קופסא של גבינת מסקרפונה (250 גר')
1/4 כוס מייפל.

מה עושים עם זה?

*מערבלים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שנוצר בצק. מוציאים. עוטפים בניילון נצמד ומקררים בין חצי שעה לשעה במקרר.

* מוציאים. מחלקים את הבצק ל 2. מרדדים כל חצי בין 2 דפי אפייה לעלה דק. מסמנים את הצורה שרוצים (מספר, לב, עיגול). אני סימנתי בעזרת קערה הפוכה שהנחתי מעל בעדינות. באמצע העיגול הנחתי קערית קטנה הפוכה וכך יצרתי את החור האמצעי.

*מעבירים את העיגולים/דיסקיות על נייר האפייה לתבנית ואופים על 170 מעלות כ 10 דקות עד שהן מזהיבות. להוציא את התבנית ולצנן. (זהירות. זה פריך ולכן גם שביר...)

* להכנת הקרם: מקציפים הכל יחד עד לקבלת קצפת יציבה. (לא רכה) ומקררים לרבע שעה.



עכשיו מרכיבים.
* מניחים דיסקית אחת על כלי ההגשה
* בוחרים צנטר (אני בחרתי משונן), משתמשים בשקית זילוף ומזלפים קצפת על כל הדיסקית.
* מניחים בזהירות את הדיסקית השנייה מעל הקצפת.
* מזלפים פרחים צפופים של הקצפת
* מסדרים מעל חתיכות פרי שרוצים


ואם נשאר לכם בצק - אפשר להכין ממנו עוגיות פריכות. אפשר לעשות אותן עם חור פנימי ולמלא במעדן פרי ללא תוספת סוכר במגוון טעמים.



מחפשים עוד מתכונים קלים ללא גלוטן? מחכים לכם במחברת המתכונים שלי

ולעקוב אחרי הדף העסקי שלנו

פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top