עוגת שיש ללא גלוטן

אני מאד אוהבת אתגרים. כמה שאני אוהבת אותם ככה הם מלחיצים אותי.
ובאותה נשימה גם מוציאים ממני את המיטב.
אז ערב אחד, כשהאורחים היו עוד רגע בדלת, והבנות עדיין במקלחות רגע לפני סיפורי השינה, והבית עדיין הפוך מ"שגרת" החופש הגדול, איתגרתי את עצמי לאלתר עוגה.
אחד הדברים שאני אוהבת בפייסבוק, זה את האפשרות להשתמש בחוכמת ההמון. זה לעולם לא יעבוד כל כך טוב בשום מדיה אחרת שאנחנו מכירים.
תוך כדי איסוף צעצועים וצעקות לגדולה שתכנס כבר למקלחת, הספקתי להשחיל בקשה באחת הקבוצות למתכון סופר זריז לעוגה או עוגיות שיהיה אפשר להגיש ליד הקפה. 
כמישהי שגדלה בבית שכשבאו אורחים תמיד היה נפתח שולחן שלם עם מגוון מטעמים, זו די התמודדות בשבילי להגיש קפה או מים בלבד.

והרשת כמו הרשת יודעת לעשות מלאכתה היטב ותוך דקות ספורות הופיעו כמה מתכונים שמתוכם אילתרתי עם מה שהיה בבית את המתכון הבא:

אז מה צריך?
לתבנית אינגליש קייק
3 ביצים
1 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח קוקוס (אפשר גם שבבי קוקוס טחונים דק)
4 כפות סירופ מייפל טהור או דבש
1 גביע שמנת חמוצה של פעם
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
2 כפות קקאו איכותי

מה עושים עם זה?
שמים את כל החומרים בקערה (למעט הקקאו) ומערבבים היטב עם מטרפה
מעבירים חצי מהתערובת לתבנית משומנת
מוסיפים לחצי הנותר את הקקאו, מערבבים היטב ומשטחים על התערובת שבתבנית
עם סכין מערבלים בתנועות גליות את שתי התערובות
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 30 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח עם מעט פירורים.

העוגה יוצאת עסיסית ולא מידי מתוקה וגם האורחים שרגילים לעוגות רגילות, התענגו על התוצאה.
פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top