פשטידת גבינות ופרחים ללא גלוטן

שבועות הוא אחד החגים היפים שיש. אני כל כך אוהבת מצד אחד את החגיגיות שהכל לובש לבן ובאותה מידה את הצבעוניות שממלאת את האוויר עם זרי פרחים וטנא מלא כל טוב ועגלות מקושטות.


שבועות הוא חג המושב שבו גדלתי. מילדות זה נחשב החג הכי חגיגי של המושב. טקס הבאת ביכורי המשקים, ריקודים של ילדי הגן, עגלות המשק שקישטו בני הנוער והמשפחות.

בסוף הטקסים תמיד חוזרים הביתה להורים, לארוחה חגיגית ומושקעת של מגשי גבינות, סלטים, פשטידות, מאפים ושלל קינוחים יפיפיים.

וכשמגיעים לשולחן החג, כל חג, דורש רמה חדשה של יצירתיות. שלא חלילה נגיש שוב את אותן המנות והפשטידות שעשינו שנה שעברה.
אז בימים הקרובים, עד לערב החג, אפרסם כל יום מתכון או שניים, שיכולים להתאים לארוחת החג.
כולם פשוטים, קלים ומאד טעימים. חלקם דורשים מספר שלבי הכנה (אבל גם הם קלים) וחלקם ממש מהירים.

בסוף כל מתכון אצרף רשימה מרוכזת של התבלינים וחומרי הגלם שתוכלו לרכוש מהחנות האינטרנטית שלנו.
היום, בסוף הפוסט הזה אצרף לכם רשימת קניות מרוכזת שתהיה לכם עבור כל המתכונים שאני מתכננת לפרסם. כך תוכלו לקנות את כל המוצרים במרוכז ולתכנן את הבישולים שלכם לקראת החג.


ורק עוד מילה על גבינות לפני שאנחנו צוללים פנימה למתכון המרהיב הראשון:
אם כבר לצרוך מוצרי חלב (במידה ואין לכם איזו רגישות אליהם שמתבטאת באי נוחות במערכת העיכול, נפיחות או נזלת וליחה), אז רק את השמנים שבהם.
למה? משום שגבינות שמנות לרוב עברו מינימום תהליכי עיבוד. לרוב הן מכילות חלב/שמנת מפוסטרת ומקסימום חומצה לקטית בלבד, ואין בהן חומרים משמרים, מייצבים ועוד מיני תוספים.
בנוסף, כדי להתגבר על הפחתת השומן המלאכותית בגבינות רזות, לרוב מוסיפים לקטוז שישפר את הטעם ולקטוז הוא.....סוכר. אז אולי מוצרי חלב רזים,רזים בשומן אך הם בהחלט מעובדים ומלאים יותר בסוכר...
בכל מקרה, ההמלצה שלי היא תמיד תמיד לבדוק מרכיבים ולראות שהגבינות הן באמת גבינות נטו.



והנה היא במלוא הדרה. פשטידת גבינות ופרחים שיצאה לא רק יפה אלא גם כל כך טעימה!!!
את הרעיון לפשטידה קיבלתי מאחד מסרטוני האוכל שרצים ברשת. אני חייבת להגיד שהפרחים לא יצאו כאלה יפים, מושלמים וישרים כמו שנראו בסרטון אבל ככה זה תמיד בסרט. המציאות שם תמיד הרבה יותר יפה מאשר בחיים האמיתיים. מצד שני, יצאה לי תמונה כל כך יפה, שלמי אכפת שזה לא כל כך מדוייק....

אז מה צריך?

לבצק:
200 גר' מוצרלה של יעקבס
1 ביצה
4-5 כפות קמח שקדים
1 כף קמח קוקוס
1 כף גבינת שמנת טבעית של משק יעקבס
1 כף תערובת טוסקנה

לתערובת הגבינות:
½ קופסת קרם פרש 40% של משק יעקבס
3 ביצים
1 כף גדושה תערובת עשבי תיבול
100 גר' מוצרלה מגורדת
100 גר' גבינת פטה 20% מפוררת
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת עבה

הפרחים:
1 בטטה
1 סלק
1 גזר
1 זוקיני
3 כפות שמן זית מזן ארבקינה של מסיק מגל
3 כפות גבינת גרנה פדנו מגורדת דק של "גד" (כל פרמז'ן תתאים פה)



ועכשיו מה עושים עם זה?
** הפשטידה מורכבת מכמה שלבים. זה רק נראה מורכב! כל שלב בפני עצמו פשוט והכל ביחד מתחבר בקלות**

מתחילים בבצק:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.

2. ממיסים את גבינת המוצרלה והשמנת במיקרו למשך דקה – דקה וחצי.

3. מוציאים, מוסיפים את הביצה, הקמחים והתיבול, מערבבים. שמים לעוד 10 שניות במיקרו, מוציאים ומעבדים לכדי בצק. שימו לב שהבצק יוצא רך ורטוב וזה בסדר גמור.

4. משטחים את הבצק עם ידיים רטובות בתבנית (עגולה 24 או מרובעת כמו חד פעמית גדולה)

5. מחוררים עם מזלג את הבצק ומעבירים לתנור שחומם מראש עד שמתחיל להזהיב. מוציאים ומצננים. אין צורך לכבות את התנור.



בזמן שהבצק נאפה נכין את תערובת הגבינות ואת הפרחים:
6. בקערה מערבבים את כל הגבינות, הביצים והתבלינים לכדי תערובת אחידה.

7. פורסים עם קולפן, כמה שיותר פרוסות מהירקות.
*אני לא הצלחתי לפרוס את כל הירק, אבל מכל ירק פרסתי כמה שיותר פרוסות יפות ושלמות.

לאחר שהבצק שנאפה, עבר צינון קל (10 דקות יספיקו כאן בהחלט)
8. שופכים על הבצק את בלילת הגבינות והביצים

9. מתחילים לסדר פרחים כמה שיותר צפופים. לוקחים פרוסה, מגלגלים אותה ומניחים אותה עומדת בתוך הבלילה.
יש מצב שחלק מהפרחים קצת יפתחו. זה בסדר. לא צריך להלחץ, פשוט צריך לשים את הפרחים אחד ליד השני וכך הם יישמרו על הצורה שלהם. וגם אם חלק קצת ייפתחו, זה גם בסדר. כדאי לפזר אותם באופן שיצור פשטידה צבעונית ומעניינת ואפשר גם לסדר לפי צבע....

10. מזלפים מעל הפרחים את השמן ומפזרים את גבינת הפרמז'ן/גרנה פדנו ומכניסים לתנור.

11. זמן האפייה המינימלי הוא 50 דקות. יחד עם זאת כדאי לשים לב שהפשטידה משחימה (אך לא נשרפת) ושהבלילה מתייצבת. יהיו תנורים שזה ידרוש עוד קצת זמן (5-10 דקות) וכדאי לשים לב לזה.

מוציאים את הפשטידה ונותנים לה להצטנן היטב. לגמרי. לפני ההגשה. אל תהיו חסרי סבלנות כמוני ותחתכו אותה כשהיא עדיין חמה כי אז תקבלו חיתוך עקום ופשטידה קצת נוזלת כמו שאני קיבלתי כשבער לי לצלם אותה....



הפשטידה הכי טעימה – יום אחרי. אז אם אתם מתכננים להגיש אותה בערב החג, ההמלצה שלי היא להכין אותה בנחת יום קודם. לשמור אותה במקרר, וכשעה לפני הארוחה לחמם בתנור על חום נמוך כשהיא מכוסה.

וכמו שהבטחתי: כאן מחכה לכם רשימת קניות מסודרת שיש בה את כל שנחוץ כדי להכין את המתכונים שאני עומדת לפרסם לכבוד שבועות. הולך להיות מעניין וטעים!
אני באופן אישי אוהבת מאד את הגבינות של משק יעקבס ושל גד. אתם תבחרו את הגבינות שאתם אוהבים. כדאי לנצל את מבצעי החג שיש בסופרים השונים.
בקובץ שהכנתי לכם תוכלו למצוא במרוכז את כל המוצרים שאפשר לקנות באתר שלנו כולל קישורים, לפי כל מתכון.

ורק לסיום.....בלוגים של אוכל נראים תמיד מאד יפים ולפעמים מפונפנים. לקוראים לא תמיד ברור איך בבלוג הכל יוצא כל כך יפה ומתוקתק והמטבח תמיד נראה כאילו הוא ממגזין ורק אצלם הכל כל כך מבולגן.
אז אני מצרפת תמונה של המטבח שלי כמו שהוא נראה תוך כדי ההכנה והצילומים של המנות......הדשא של השכן אף פעם לא ירוק יותר. רק תזכרו את זה.....

מצרפת לכם כאן לינק לפוסט השני בסדרה עם מתכונים לצזיקי, גלילות חצילים מפתיעות וסלט שווה במיוחד: כאן
פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top