קציצות פראסה ללא גלוטן

שנים שמכינים אצלנו בבית קציצות פראסה לכבוד פסח, בהתחלה זו הייתה סבתא שלי ז"ל, אחריה אמא שלי שלמדה ממנה, ובפעם הראשונה שארחתי אצלי את המשפחה לליל הסדר, הכנתי גם אני.
קציצות פראסה זו מנה שאפשר להנות ממנה במשך כל השנה אבל אצלי היא מסמלת את פסח ולכן תמיד אני מכינה אותה בסמוך לחג ולארוחת החג עצמה.

כשעברתי לתזונה ללא גלוטן התאמתי גם את המנה הזו לצרכים שלי.
לא תמצאו במתכון הזה קמח מצה וגם לא כל קמח אחר (שלא בפסח יש מתכונים שמשתמשים בפירורי לחם).



השילוב של כרישה שבושלה ועברה סחיטה אגרסיבית עד איבוד נוזלים כמעט מוחלט יחד עם בשר שומני ושהייה של שעה לפחות במקרר – יוצרים תערובת שנוח לעבוד איתה מבלי שיהיה צורך כלל בשילוב של קמח כלשהו.

אם בכל זאת, לא הצלחתם להגיע לתערובת מספיק יציבה, ההמלצה שלי היא להשתמש בקמח שקדים או בציפוי שקדים לשניצל שאני מכינה. תוכלו למצוא אותו כאן
והערה אחרונה, אם אתם מכינים את המנה לצמחונים אז אפשר לוותר על מרכיב הבשר בכלל או לבחור תוספת חלבונית צמחית כמו עדשים או כל תוספת אחרת שמתאימה.
לדעתי אפשר גם לטבען את המנה עם תחליפי ביצה וחלבון אבל אני לא יכולה להתחייב לתוצאה....צריך פשוט לנסות....

מה צריך?
8 כרישות חתוכות גס מאד
500 גר' בשר טחון שומני (אני טוחנת צוואר עם שפונדרה)
2 ביצים
1 כף הקציצות של ניסים
1 כפית מלח מתובל
שמן זית לטיגון

מה עושים עם זה?
1. מבשלים את הכרישה בסיר מלא מים עד לריכוך מלא. מסננים וטוחנים במטחנת בשר או מעבד מזון
2. החלק הקריטי כאן הוא לסחוט היטב את הכרישה הטחונה דרך חיתול בד כדי להבטיח בלילה נוחה לעבודה ולא רטובה מידי
3. להעביר לקערה את הכרישה הטחונה והסחוטה, להוסיף את הבשר, הביצים והתבלינים ולערבב היטב.
4. לתת לתערובת לנוח במקרר לפחות חצי שעה – שעה
5. לחמם שכבה דקה (כסמנטימטר) של שמן זית במחבת, לעצב קציצות ולטגן
6. אם התערובת רטובה מידי אפשר להוסיף ¼ כוס קמח שקדים (שקדים טחונים דק). שתוכלו למצוא כאן או הציפוי שקדים לשניצל שהוזכר כאן קודם
מומלץ להגיש עם רבעים של לימון כדי שכל סועד יוכל לסחוט מעל הקציצות שלו.




את תערובת הקציצות של ניסים שמתאימה לא רק לקציצות אלא גם לתבשילי עוף ופרגיות, תוכלו למצוא כאן
ואת המלח המתובל שנהדר לכל תבשיל כתחליף למלח תוכלו למצוא כאן
פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top