קרקרים ללא גלוטן, ממרח עגבניות, טפנד זיתים

אתמול העברתי יחד עם הנטורופתית ליטל פלד, ערב הכרות על תזונת הפליאו.

אנשים שבאים למפגש כזה בדר"כ שואלים חצי בצחוק וחצי ברצינות אם יהיה בשר בתור כיבוד.

אז זהו...שלא חייבים לכבד או לאכול רק בשר בפליאו, יש עוד מגוון עצום של מאכלים טעימים, פשוטים להפליא ולגמרי נקיים מגלוטן וסוכר ומשמנים מזוככים, שאפשר להכין בבית בכמה דקות.

על השולחן היו ירקות חתוכים, פירות העונה, קרקרים ללא גלוטן, ממרח זיתים פשוט וטעים וממרח עגבניות מדהים.

את המתכון לקרקרים לקחתי מהבלוג של אודליה ממן שמכינה דברים פשוטים וטעימים ומאד פליאו, ועשיתי את ההתאמות שלי:

אז מה צריך?

לקרקרים:
כוס קמח שקדים
חצי כוס קמח קוקוס
כפית סודה לשתיה
2 כפיות תערובת טוסקנית
ביצה
3 כפות שמן זית

לממרח עגבניות מיובשות:
500 גר' עגבניות מיובשות
כפית מלח
כפית וחצי שום גבישי דק
2 כפיות תערובת פילדלפיה
1/2 כוס שמן זית איכותי

לטפנד זיתים:
500 גר' זיתים ירוקים
כפית גדושה תערובת הברביקיו של נווה
כ
פית גדושה תערובת בלקן
כפית גדושה זעתר

ומה עושים עם זה?
קרקרים:
מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים את הביצה ושמן הזית, מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של חצי ס"מ, מעבירים עם נייר אפייה התחתון לתבנית, עם סכין או גלגלת פיצה חורצים סימני ריבועים, ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך 12 דקות. מומלץ לסובב את התבנית פעם אחת במהלך האפייה. ומומלץ לא לשכוח את התבנית בתנור מעבר לזמן, כמו שקרה לי.... (למרות שגם הקרקרים השרופים יצאו ממש טעימים)

ממרח עגבניות:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או מיכל בלנדר מוט ומרסקים היטב. 

טפנד זיתים:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או מיכל בלנדר מוט ומרסקים היטב.

נכון פשוט? עכשיו כל מה שצריך זה להצטייד בתבלינים הנכונים ואתם מסודרים....הנה כאן 





פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top