שניצל ללא גלוטן

במדפי ה"ללא גלוטן" אפשר למצוא מגוון תחליפים לפירורי לחם לנמנעים מגלוטן. סקירה קצרה של רשימת המרכיבים מבהירה שבריאות אין שם. זו הסיבה שיצרתי את ציפויי השקדים והקוקוס עבור השניצלים. הקוקוס נותן את המרקם הקראנצ'י שהכי קרוב לפנקו. והוא בעיקר מתאים לאוהבי הקוקוס. השקדים הוא קצת יותר קמחי, פחות קריספי אבל טעים מאד והוא ציפוי רב שימושי – למאפינס ופשטידות וציפויים של חצילים או כרובית בתנור...לרוב אני פשוט מערבבת אותם ביחס של 1:1. וכך נולד הציפוי המעורב

4 טיפים קטנים וחשובים:
להשרות את השניצלים בבלילת ביצים מתובלת כמה שיותר זמן לפני הציפוי כדי להבטיח שהציפוי ייתפס היטב על השניצל.

לעבוד עם אש בינונית נמוכה ולא על אש גבוה כי לציפויים האלה יש נטייה להשרף מהר מידי ולכן צריכים להיות מאד עירניים להם.
לקלות את הציפוי שמשתמשים בו כדקה עד דקה וחצי במיקרו וזאת על מנת לנטרל מעט את מתיקות הקוקוס ולעשות אותו קראנצ'י יותר.
לפרוס ניילון נצמד על השיש ועליו לשים את הציפוי ועליו גם לצפות. ברגע שמסיימים את העבודה, מקפלים את הניילון הנצמד וזורקים לפח וכך נשמר שיש נקי ונחסכת שטיפה של עוד כלי.



מה צריך?
½ ק"ג שניצל עוף/פרגית פרוסים דק
1 ביצה
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית דבש/מייפל טהור
1 כפית מלח מתובל
1 כפית תערובת הקציצות של ניסים
1 כפית תערובת ונציה
2 כוסות ציפוי מתובל שקדים וקוקוס לשניצל (אפשר יותר, לפי הצורך) אצלנו בבית אוהבים את הציפוי המעורב
שמן זית/שמן קוקוס לטיגון

מה עושים עם זה?

1. טורפים היטב ביצה עם חרדל, דבש ותבלינים, מוסיפים כף מים וממשיכים לטרוף

2. משרים את השניצלים בבלילת הביצים לשעה לפחות עדיף כמה שיותר שעות.

3. את ציפוי השניצל קולים כ 1.5 דקות במיקרו או במחבת יבשה ומפזרים בצלחת או על ניילון נצמד שפרוס על השיש

4. מחממים במחבת שכבה דקה של שמן, מעבירים את השניצלים מבלילת הביצה לציפוי, מצפים היטב ומטגנים עד שמזהיב בצד אחד. הופכים לצד השני ומטגנים עד להזהבה ומוציאים לצלחת.






אם חשקה נפשכם בקארי עוף, בעוף מוקפץ או בעוף מושלם בתנור, ליחצו על שם המנה. המתכונים כבר מחכים לכם.
פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top