תפוח ממולא בשר

יום אחד נחתה הודעה בתיבת ההודעות שלי בפייסבוק:
"מה דעתך" היה כתוב בה... "חשבנו אולי לשלב את התבלינים במשלוחי הבשר שלנו?"
ישר הסמקתי...
האמת...שלקבל מחמאה מראובן גיליס, על התבלינים שלי, זה חתיכת דבר. לפחות בשבילי...

כך ניצלנו חופשה שלנו בצפון כדי לעשות טיול אי שם לנוב. מושב מקסים ברמת הגולן.
בדרך, הנהג (שאני נשואה לו) התלונן שזה "חתיכת חור...הנוב הזה" אבל כשיצאנו משם...הוא קיפל את המילים האלה מתחת לזנב... חור חור אבל היה אירוח מהסרטים.
ראובן וגילת גיליס התגלו כזוג מהמם, מקסים, נדיב ומפרגן.
ראובן, האיש והבקר, פינק אותנו בארוחת מלכים ממש.


קרפצ'יו מפנק של פילה


סלט פשוט של מלא חסה עם מיץ לימון וחתיכות סינטה


והשוס של הארוחה היה סטייק אנטריקוט שהיה טעים מכל מה שאכלתי עד היום (ואכלתי....)


בסופה של הארוחה, כשאנחנו שבעים, כל כך מרוצים ובעיקר מרותקים להסברים של ראובן, החלטנו שאנחנו בוחנים שיתוף פעולה. הבשר שלו. התבלינים שלי...אולי ייצא מזה משהו מעניין.

יום למחרת כבר קיבלתי תמונות של ראובן עושה ניסויים וניסיונות.
הסנונית הראשונה הייתה תפוח עץ ממולא בבשר, עם תערובת ראס אל חנות.

כמה מילים על התערובת הזו....
ראס אל חנות הוא תבלין שיש בו שילוב של מתיקות (אגוז מוסקט, עלי שושנים) וחריפות מלטפת ונעימה (פלפל שחור ופלפל אנגלי) וגם עוקצנות קלה של כוסברה טחונה. זה תבלין נהדר להוסיף לבשר טחון בכל צורה: קציצות, קבבים, מילוי, פאי רועים, בולונז, פשטידות בשר. ומה שיפה בו זה שהוא מקבל עומק של טעמים כשמורחים אותו על נתחים שדורשים בישול ארוך.
אסאדו טלה עם ראס אל חנות בתנור או במעשנה זה תענוג לחיך
.
אז הנה המתכון לתפוח עץ ממולא בבשר, עם ראס אל חנות וקצת טאץ' אישי שלי:

ואם אתם רוצים להתפנק על בשרים שווים ביותר שיגיעו אליכם עד הבית או בכלל ללמוד על בשר ממאסטר אמיתי: כנסו לאתר של גיליס, תזמינו משלוח או פשוט סעו לנוב...זה אולי "חור" אבל קורים בו דברים נפלאים.

אז מה צריך?

6 תפוחים ירוקים.
1/2 קילו בשר טחון שמן
1 בצל קצוץ
1/2 בטטה מגורדת דק
2 כפות תערובת ראס אל חנות
מעט שום גבישי, פפריקה מעושנת, פילדלפיה
מלח פלפל
לרוטב:
4 שיני שום
2 כפות שמן זית
2 כוסות יין אדום
1 כפית ראס אל חנות
2 כפות דבש
ומה עושים עם זה?

חותכים כיפה מהתפוח ומרוקנים אותו מתוכן (כך שישארו דפנות ותחתית)


את הבצל הקצוץ מטגנים בשמן זית עד שהוא מזהיב
מוסיפים את הבצל לבשר הטחון ומוסיפים תבלינים: שום גבישי, פפריקה מעושנת, מעט פילדלפיה וכמובן ראס אל חנות
מערבבים ולשים את התערובת היטב וממלאים את התפוחים במלית.
מכניסים את התפוחים המסודרים על תבנית לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים למשך כ 30 דקות.


בנתיים מכינים את הרוטב:

מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את שיני השום קלופות, מוסיפים גם את היין, ראס אל חנות והדבש, מערבבים ומבשלים את הרוטב עד שהוא מצטמצם ומסמיך.
מוציאים את התפוחים הממולאים מהתנור, ורגע לפני ההגשה מזלפים מעל את הרוטב.
שתהיה לנו שנה מלאה, ומתובלת ונפלאה!!

פריט נוסף בהצלחה. לצפיה בסל קניות לחץ כאן !
Go Top