שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח  
דברו איתנו

הקציצות הכי קלות וטעימות בעולם

אחת השאלות שחוזרות על עצמן שוב ושוב זה אם יש לי מתכון מנצח לקציצות

כאלה שיוצאות רכות, אווריריות, לא דחוסות וסופר טעימות ובעיקר כאלה שילדים אוכלים.

אז כן. יש לי.

אבל רגע לפני הקציצות, יש לי שני טיפים מנצחים שיבטיחו שהקציצות יהיו באמת ממש רכות:

1. הדרך לקציצות אווריריות עוברת דרך: שומן. לפחות 15% שומן בבשר. כלומר על 1 קילו בשר – תוספת של 150 גר' שומן. בטטה/תפוח אדמה מגורדים דק. ו שלוק של מי סודה קרים מאד. גם ביצה יכולה להוסיף אווריריות.

2. בקציצות לא חייבים ביצים ובטח שלא חייבים קמחים מדביקים /פירורי לחם. לישה טובה של בשר שומני וקירור של המסה במקרר למשך שעה לפחות, יגרמו לקציצות מחוברות שלא מתפרקות

 

עוד רגע לפני המתכון…. אני תמיד מכינה כמות גדולה יותר של בשר לקציצות כדי שיישאר במקפיא לשעת צורך. אפשר כבר להכין את הקציצות (לא מבושלות) לשים בקופסא או שקית ולמקפיא וכשצריך פשוט להוציא ישר לרוטב חמים שיתבשלו.

ואחרון חביב… קציצות זה מסוג התבשילים שאפשר בקלות להכין עם ילדים. לתת להם ללוש ולהרגיש את הבשר, לשים את התבלינים, לגרד את הבטטה ואח"כ כמובן ליצור את הקציצות. גם אם הן יוצאות קצת פחוסות. אז מה? ילדים הכי אוהבים לאכול אוכל שהם הכינו בעצמם והם הכי אוהבים להתגאות במנות שהם הצליחו להכין לבד.

עכשיו גם תראו כמה זה פשוט. לא צריך צרורות של עשבי תיבול קצוצים ובצל ופפריקה וכמון ועוד תבלינים…שתי תערובות וקצת מלח עושים את הכל העניין הזה סופר פשוט!


את כל התבלינים כמובן שאפשר לקנות בקלות בחנות האינטרנטית שלנו
ואם אתם מחפשים מתכונים נוספים קלים ופשוטים להשלים ליד או עם הקציצות, תוכלו למצוא אותם במחברת המתכונים שלי

אז מה צריך?

  • לקציצות
  • ½ קילו בשר טחון (אני טוחנת חזה בקר עם מכסה אנטריקוט וקצת אסאדו) חשוב שיהיה בו לפחות 15-20% שומן.
  • 3-4 כפות תערובת גניש
  • 1 כף תערובת הקציצות של ניסים
  • 1 כפית גדושה של מלח מתובל או מלח צ'ילי
  • 1 בטטה מגורדת דק
  • 1/4 כוס של מי סודה קרים
  • לרוטב:
  • 1 חב' רסק עגבניות של MUTTI או POMI ובכל מקרה כאלה שהם נטו עגבניות. בלי משמרים וסוכרים.
  • 400 גר' עגבניות מרוסקות של MUTTI
  • 1 כפית מלח גריל
  • 1 כף תערובת ונציה
  • 1/2-1 כוס מים
  • 1 כפית סודה לשתייה

ומה עושים עם זה?

  1. קציצות:
    פשוט: שמים את כל החומרים יחד בקערה ולשים טוב טוב. ממש כמו בצק.
    מעבירים את המסה המוכנה למקרר להתגבשות לרבע שעה לפחות (כמה שיותר כמובן יותר טוב)
  2. רוטב:
    מחממים מחבת עמוקה ורחבה את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים,
    מוסיפים את המים בהדרגה. אתם רוצים לקבל מרקם שהוא בין סמיך לדליל. (לא דליל מידי, לא סמיך מידי)
    מביאים לכדי רתיחה קלה, מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים ומנמיכים את האש. מבשלים את הרוטב מכוסה על אש נמוכה למשך 10 -15 דקות (תלוי כמה זמן יש לכם).
  3. זה השלב לטעום את הרוטב ולראות אם נדרשת השלמת תיבול. תפקידה של הסודה לשתייה הוא לנטרל את החמיצות (במקום סוכר או כל ממתיק אחרת שנוהגים להשתמש בו לצורך כך)
  4. עכשיו מכינים קציצות ומניחים בעדינות ברוטב. חשוב שהרוטב בשלב הזה לא יירתח אלא יהיה ביעבוע קל.
  5. מכסים ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

השראה ורעיונות לבישול בריא, פשוט וטעים, הצצה אל מאחורי הקלעים שלנו ואפילו עוזרים לנו ליצור את התערובת הבאה. מבטיחים לשמור על הפרטיות ולא להספים.

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות