שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח  
דברו איתנו

עוגת גבינה אוכמניות ללא גלוטן

נכון כבר כתבתי על זה שהעולם נחלק לאלה שאוהבים עוגות גבינה קרות ולאלה שאוהבים עוגות גבינה אפויות?
אז אני מאלה שמאוהבות בעוגות גבינה קרות.
משהו במרקם של האפויות פחות עושה לי את זה
ואחרי המלכה האם עוגת גבינה פירורים, מגיעה הנסיכה – עוגת גבינה עם אוכמניות

לא צריך לאפות אותה בכלל. ואפילו עשיתי אותה בגרסא טבעונית. יש יותר מזה??

התחתית של שתי העוגות זהה. המילוי שונה.
המתכון מתאים לתבנית 24 עגולה.
כל המוצרים שצירפתי למתכון – נמצאים אצלנו בחנות האינטרנטית ומומלץ פשוט להוסיף אותם לסל.

אם אתם נמנעים ממוצרי חלב או שיש לכם אורחים טבעוניים ואתם רוצים לפנק אותם בעוד משהו מתוק אז תציעו להם
נגיסי טחינה וקרמל

מה צריך

 לתחתית:

למלית הגבינה:

  • 500 מל' שמנת מתוקה (2 קופסאות קטנות רגילות או קופסא אחת גדולה)
  • 250 גר' גבינת מסקרפונה (1 קופסא. אפשר גם קרם פרש זה רק יצא טיפה פחות יציב)
  • 1 גביע יוגורט יווני 7-8% שומן.
  • 1/4 כוס מייפל טהור

למלית הקשיו:

לציפוי:

מה עושים עם זה:

  1. מכינים את התחתית: מכניסים את הקוקוס והאגוזים/שקדים למעבד מזון ובכמה פולסים טוחנים אותם דק (להזהר שלא יהיה משחתי רק פירורים קטנים)
  2. מוסיפים למעבד המזון את התמרים וטוחנים בפולסים עד שנהיה מסה פירורית אבל אחידה
  3. מצפים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשטחים ומהדקים את מסת האגוזים והתמרים לתחתית
  4. מלית הגבינה: שמים את כל החומרים במיקסר עם וו הבלון להקצפה, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.
    איך יודעים שהיא יציבה: מרימים עם האצבע או את וו הבלון ואם נשארת טיפה תלויה באוויר שלא נשפכת ישר חזרה לקערה – אתם יודעים שזה יציב.

    או

  5. מלית הקשיו: במעבד מזון שמים את הקשיו, קרם הקוקוס, חמאת קשיו ושמן הקוקוס וטוחנים במהירות גבוהה עד למרקם חלק
    אם יש לכם בלנדר אז עדיף להשתמש בו, מוסיפים את מיץ הלימון, המייפל ותמצית הוניל וטוחנים שוב עד למרקם חלק לגמרי.
  6. את המלית הרצויה שופכים לתבנית על תחתית האגוזים והתמרים ומעבירים להקפאה ל 12 שעות לפחות
  7. חצי שעה לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ומורחים מעל בנדיבות את אחד ממעדני הפרי

    אפשר במקום מלית הגבינה שכאן, להשתמש במלית גבינה מהמתכון של עוגת הגבינה פירורים.

    אם העוגה מתחילה לאבד מעט צורה – פשוט תחזירו אותה למקפיא

 

וכדי שיהיה לכם נוח אני מכינה לכם כאן רשימת קניות מסודרת:

פקאן טבעי או שקדים
שבבי קוקוס (קוקוס טחון)
תמרים
שמנת מתוקה (2 קופסאות קטנות רגילות או קופסא אחת גדולה)
גבינת מסקרפונה (1 קופסא. אפשר גם קרם פרש זה רק יצא טיפה פחות יציב)
יוגורט יווני 7-8% שומן.
מייפל טהור
מעדן דומדמניות שחורות או מעדן פירות יער

ואם אתם רוצים את המלית ללא גבינה:
קשיו טבעי
קרם קוקוס
שמן קוקוס
חמאת קשיו או חמאת שקדים
מייפל טהור
מיץ לימון (עדיף כמובן סחוט טרי)
תמצית וניל

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

השראה ורעיונות לבישול בריא, פשוט וטעים, הצצה אל מאחורי הקלעים שלנו ואפילו עוזרים לנו ליצור את התערובת הבאה. מבטיחים לשמור על הפרטיות ולא להספים.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות