שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח  
דברו איתנו

עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן

העולם בעיני נחלק לשניים. האנשים של עוגת גבינה פירורים והאנשים של עוגת גבינה אפויה.
אני יודעת. יש כאלה שהם גם וגם. אבל תמיד יש את העוגה שאתם מעדיפים יותר. נכון?

אז אני מהצד של העוגת פירורים.
אוהבת את עוגות הגבינה קרות, לא אפויות ו….בלי ג'לטין.

באופן כללי, ג'לטין הוא מקור מצויין לחומצות אמינו חיוניות שעוזרות בשיקום מפרקים, שיקום מערכת העיכול, חיזוק ציפורניים ושיער ומומלץ לצרוך אותו במשקאות או כסוכריות ג'לי, כתוסף מזון טבעי.
יחד עם זאת, מספיק טעות קטנה בעבודה עם ג'לטין ומה שיתקבל זה מרקם גרגרי ולא נעים.
אז בעוגת גבינה ובקינוחי גבינה קרים, אני מעדיפה לוותר על הג'לטין.

מצד שני, מאחר וגם אינסטנט פודינג הוא לא אופציה מבחינתי משום שהוא לא נכלל בתזונת הפליאו, אז הדרך ליצור עוגה יציבה היא להשתמש בגבינות כמה שיותר שמנות ולהתאפק כמה שעות טובות כדי שהעוגה תתקרר היטב ותתיצב.

במתכון המצורף הכנתי בכוונה מסה גדולה יותר של מילוי גבינה משום שעל הבסיס שלה אנחנו נכין גם קינוחי כוסות.
כך, בעבודה פשוטה ויחסית קלה, אתם יכולים להפתיע גם עם עוגה וגם עם קינוחי כוסות יפים. מה שנקרא שניים במחיר של אחת.

מילה על קינוחים בפליאו (כי אני חייבת.) בעיני, אין דבר כזה קינוחים שהם פליאו. יש בהחלט קינוחים ומאפים שהם בלי גלוטן ובלי סוכר מעובד. אבל מי שמבין לעומק את תזונת הפליאו יודע, שבסוף מייפל או דבש הם סוכר לכל דבר עבור הגוף ופסיכולוגית, התשוקה למתוק נשארת כל עוד אנחנו מזינים אותה.

וכשיש תשוקה למתוק ולמאפים, אז לאט לאט הפינות מתעגלות ופעם ב…הופכת להיות פעם בשבוע רק בסוף שבוע, פעם ביום רק בסוף היום ופעם בארוחה, רק בסוף הארוחה ומשם…המדרון חלקלק לחזור לאותם הרגלים ישנים שגורמים לגוף שלנו לצרוך יותר, הרבה יותר סוכר ממה שהוא צריך וממה שבריא לו.

אז תמיד יש חגים ואירועים מיוחדים וסיבות למה חייבים לחגוג עם משהו מתוק. אני חושבת שזה אנושי ולכן יותר משזה דורש משמעת, זה דורש הבנה עמוקה ובסיסית, מה בריא ונכון לגוף שלנו לאורך זמן ומה מזיק לו.

ובעודי כותבת את זה אני מזכירה לכם שאם כבר לבחור ממתיק אז מייפל טהור או סוכר קוקוס עדיף על כל אופציה טבעית אחרת (מבחינת הרכב פרוקטוז/גלוקוז ותגובת הגוף לסוכר) ושהכל זה עניין של מינונים…תשדלו לשים את הכמות שתזכיר את הטעם של המתוק, אבל שלא יהיה מתוק מידי. תשתדלו לא לעבור את ה ¼ כוס מייפל במתכון.

אני משתמשת במייפל טהור GRADE B כשר, שמיובא מקנדה ואפשר לקנות אותו כאן.



קמח שקדים זה למעשה שקד מולבן טחון. הוא נפוץ בשימוש במטבח הפליאוליתי כבסיס למאפים, כמייצב או בסיס בפשטידות וכציפוי לשניצל. אפשר לקנות אותו כאן בגרסת הקמח וכאן בגרסת הציפוי לשניצל

קמח קוקוס זה לא שבבי קוקוס אלא מיצוי של חלב קוקוס שיובש ונטחן למרקם קמח. הוא נטול גלוטן ומעט מתקתק אך יש לו נטייה להיות שתלטן בטעם והוא סופח נוזלים ואם שמים הרבה מידי ממנו הוא הופך את העיסה לנוקשה ויבשה. ולכן צריך לעבוד איתו בזהירות ובכמויות קטנות. את קמח הקוקוס אפשר לקנות כאן.

הצעה קטנה: בכל פעם כשאתם נכנסים ללינק שאני מצרפת מהחנות, ליחצו על "הוסף לסל". כך תוכלו לצבור לכם את המוצרים שאתם רוצים וצריכים בלי לדאוג אם תזכרו או לא תזכרו מאוחר יותר, וכשתחליטו להשלים את הקנייה, תוכלו פשוט להשאיר בסל רק את מה שאתם באמת מתכוונים לקנות.

טוב. מספיק חפירות. הנה המתכון גם לעוגת פירורים וגם לקינוחי כוסות. הכל כמובן בלי גלוטן ובלי סוכר מעובד.

ועכשיו זה הזמן שלכם להפגין יצירתיות ולהוסיף את הטעמים שאתם אוהבים.

וכדי שארוחת החג תהיה שלמה ומלאה, מזמינה אתכם להכנס למתכונים נוספים לכבוד שבועות:

צזיקי וגלילות חצילים

פשטידת גבינות ופרחים

סלמון בחמאה וקראסט אגוזים

"ספגטי" זוקיני ברוטב שמנת ופטריות

אז מה צריך?

  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 3 כפות קמח קוקוס
  • 150 גר' חמאה
  • 4 כפות מייפל
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 מסקרפונה
  • 1 שמנת חמוצה 27%
  • תמצית וניל
  • ¼ כוס מייפל טהור

מה עושים עם זה?

**
אני מזכירה לכם שהמסה של העוגה נועדה לשמש גם לקינוחי כוסות. אם אתם מתכוונים להכין רק עוגה, הכמויות כאן מספיקות לתבנית 26 עגולה. אחרת תשתמשו בתבנית 22 או 24 עגולה.**

  1. מתחילים עם הבסיס לעוגה: ממיסים את החמאה, מערבבים בקערה את הקמח שקדים, קמח קוקוס, חמאה מומסת ומייפל.
  2. משטחים חלק מהעיסה בתחתית התבנית. כדאי להרטיב מעט את הידיים כדי להקל על העבודה. את שארית העיסה, תשטחו על נייר אפייה בתבנית רגילה. זה ישמש אותנו בתור הפירורים.
    **ההמלצה שלי היא לרפד את התחתית של תבנית קפיץ עם נייר אפייה, לסגור על הבסיס ונייר האפייה את הדפנות ואז לגזור את שאריות נייר האפייה ולשמן היטב עם חמאה את נייר האפייה והדפנות.**
  3. מכניסים את התבניות לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה. מוציאים ונותנים לתבניות להצטנן היטב.
  4. בנתיים, מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערת המיקסר את השמנות, הגבינות, המייפל והוניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב. שימו לב שלא יהיה נוקשה מידי.
  5. זה השלב לטעום ולהחליט אם להוסיף מעט מייפל ולערבב בתנועות קיפול עם מרית.
  6. ממלאים את התבנית עם הבסיס האפוי, במלית הגבינה ומשאירים מעט מקום משפתי התבנית עבור הפירורים.
  7. מפוררים מעל מהשארית הנוספת שאפינו, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות למשך 4-5 שעות לפחות.

העוגה תהיה יציבה ואף טעימה יותר ביום שלמחרת

קינוחי גבינה בכוסות:
כאן, היצירתיות שלכם יכולה לבוא לידי ביטוי בכל דרך שתבחרו.
לצורך ההגשה אני משתמשת בכוסיות שקופות קטנות שניתן לקנות בכל חנות חד פעמי או בסופר.

  •  אפשר לחלק את יתרת המלית לקעריות ובכל קערה לגוון בטעמים.
  • אפשר לגוון בתוספת של פירות יער, תותים או כל פרי אחר
  • אפשר פשוט להכין את עוגת הגבינה עם הפירורים, רק בכוסיות קטנות ולא כעוגה.

אז הנה הרעיונות שלי:
קינוח גבינה ואגוזי לוז:
1. לקערית אחת הוספתי 2 כפות חמאת אגוזי לוז שאפשר לקנות כאן
2. העברתי את המלית לכוסיות ומעל פיזרתי אגוזי לוז שגרסתי עם טיפה מלח ים וקצת מייפל.
אגוזי לוז אפשר לקנות כאן. מלח ים כאן. (ואת המייפל בטח כבר הוספתם לסל 🙂 )

קינוח גבינה ופירות יער:
1. השתמשתי במלית כפי שהיא, חילקתי לכוסיות ופיזרתי מעל, ממש לפני ההגשה פטל קפוא.
2. עוד אופציה היא לטחון את הפטל ולערבב עם מעט מייפל ולטפטף מעל מלית הגבינה.

קינוח גבינה ופירורים:
1. לפירורי העוגה הוספתי כפית של גרידת לימון ומעט חמאה מומסת. ערבבתי
2. בכל כוסית שמתי בתחתית מעט מתערובת הפירורים, מעל שמתי את מלית הגבינה וסיימתי בעוד קצת פירורים.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

השראה ורעיונות לבישול בריא, פשוט וטעים, הצצה אל מאחורי הקלעים שלנו ואפילו עוזרים לנו ליצור את התערובת הבאה. מבטיחים לשמור על הפרטיות ולא להספים.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות