שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח  
דברו איתנו

פלפלים ממולאים ללא גלוטן

תשמעו מה גיליתי.

שכשזה מגיע לממולאים, זה כמו עם קרמבו. יש את אלה שאוהבים את הירק הממולא והמילוי יחד ויש את אלה כמוני, שאוהבים בממולאים רק את המילוי.

יש שני ירקות בלבד שאני מוכנה לאכול גם את הבחוץ וגם את הבפנוכו: בצלים ממולאים ועגבניות ממולאות.

את הבצלים הכי טעימים ואוהבים מכינה דודה של ניסים.

את העגבניות הממולאות גיליתי פעם ראשונה בחופשה באי כרתים.

עכשיו הנה העניין. יש הבדל בין לאהוב ממולאים לבין להכין אותם.

כמו שיש אנשים שאוהבים לאפות אבל לא מתקרבים לשמרים כי זה נראה להם מסובך מידי, ככה אני עם ממולאים. זו תמיד נראית לי מנה של ה"מיומנויות". אלה שיש להן קילומטראז' עצום במטבח או שנולדו עם גנים של מאמא מרוקאית (או טריפולטאית, או תורכיה. מה שתבחרו)

וככה יצא שמישהו שאל אותי אם יש לי מתכון טוב לפלפלים ממולאים, ואני, מהבושה, ישר עניתי שכן, ואילתרתי לו מתכון. אחרי שהוא שלח לי תמונה וסיפר לי שיצא אליפות החלטתי לצאת מהארון ולהכין פלפלים ממולאים בעצמי.כשהדגש הוא כמובן איך להכין אותם ללא גלוטן ודלי פחמימה.

מה אני אגיד לכם – זה היה יותר קל. הרבה יותר קל ממה שחשבתי.

במתכון המצורף המילוי היה על בסיס בשר בלבד ולכן הוא יחסית דל פחמימה. אפשר כמובן לעשות מילוי שמשלב בשר עם אורז

ואפשר גם אורז או קינואה עם ירקות כדי שהמילוי יהיה צמחוני/טבעוני.

לרוטב, השתמשתי במוצר של MUTTI –  עגבניות שרי במיץ עגבניות. אפשר להשתמש בעגבניות המרוסקות הרגילות שלהם ואפשר להתפרע עד הסוף ולהכין רוטב עגבניות מעגבניות טריות.

לא משנה מה תבחרו, רק תבדקו שברוטב שאתם משתמשים אין סוכרים ומשמרים וכל מיני דברים שהם *לא* עגבניות.

עוד מילה אחרונה על הפלפלים לפני שנתחיל לבשל:

תבחרו את הפלפלים בקפידה. שימו לב שהם לא פצועים, תנסו שהם יהיו כמה שיותר טריים/מבריקים וישרים (לא עקומים או מעוותים)

רגע לפני שאתם מניחים את הפלפלים ברוטב, קחו קיסם והעבירו אותו בזהירות מצד אחד לשני בשני מקומות בפלפל כדי לייצר 4 חורים קטנים בתחתית שלו. זה יבטיח שהרוטב יחלחל פנימה ויגרום למנה להיות יותר עסיסית ולא יבשה.

רוצים עוד רעיונות לממולאים?

הכנתי גם קישואים ממולאים ברוטב רימונים עדין והצלחתי להכין בצלים ממולאים ברוטב מיוחד וטעים.

ואם תסתכלו כאן למטה תוכלו לראות את כל התבלינים והמוצרים שאפשר להוסיף לסל הקניות אצלנו כדי שתוכלו להכין את המתכון הזה אצלכם בבית.

אז מה צריך?

לפלפלים הממולאים:

  • 5-6 פלפלים יפים (את הגודל תבחרו לפי הסיר שאתם מתכננים לבשל בו וכמות האנשים שיאכלו)
  • 250 גר' בשר בקר טחון (אני אוהבת שטוחנים לי שפונדרה וצוואר)
  • בטטה קטנה
  • בצל סגול בינוני
  • זוקיני קטן
  • 1 כף תערובת גניש
  • 1 כף תערובת לילו ספייס או ונציה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית מלח מתובל/או צ'ילי
  • 1 כף אבקת בצל
  • 2 כפות צנוברים (לא חובה)
  • 1/4 כוס מי סודה קרים או מים קרים מאד

לרוטב:

  • 400 גר' עגבניות מרוסקות של MUTTI (או 1 פחית של עגבניות שרי במיץ עגבניות)
  • 1 כף תערובת הציידים
  • מים (לפי מידת הסמיכות הרצויה)
  • 1 כפית מלח הימלאיה דק

 

מה עושים עם זה:

  1. את הפלפלים שוטפים וחותכים את המכסה שלהם כסמ' גובה כך שתיווצר מעין קערה עם מכסה. מנקים את הפלפלים מכל הגרעינים.
  2. מגרדים את הבטטה והזוקיני בפומפיה דקה ואת הבצל הסגול בפומפמיה עבה.
  3. מערבבים יחד את הבטטה, בצל וזוקיני עם הבשר, התבלינים, הצנוברים ומי הסודה. לשים היטב ונותנים לתערובת לנוח
  4. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עמוקה או סיר נמוך, שופכים פנימה את העגבניות, מוסיפים את התבלינים ואת המים עד לרמת הסמיכות הרצויה. (אם אתם אוהבים רוטב דליל, שימו יותר מים, אם אתם אוהבים אותו יותר סמיך ומשחתי – שימו פחות)
  5. מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את האש. טועמים ומתקנים תיבול (זה אומר להוסיף עוד טעם כמו מלח או עוד קצת תערובת)
  6. נותנים לרוטב להתבשל 10 דקות רבע שעה ואז לוקחים כל פלפל, ממלאים 3/4 ממנו בתערובת הבשר, עם קיסם מחוררים את הפלפל בחלק התחתון שלו (כך שייוצרו 4 חורים אחד בכל פאה) ומניחים בזהירות בסיר.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים עד אש נמוכה שעה לפחות.

*אם רוצים להוסיף אורז או להחליף רק באורז, ההמלצה שלי היא לבשל את האורז או הקינואה חצי בישול בהרבה מים כמו פסטה, לסנן, לערבב עם ירקות ותבלינים ולמלא. המשך הבישול דומה.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

השראה ורעיונות לבישול בריא, פשוט וטעים, הצצה אל מאחורי הקלעים שלנו ואפילו עוזרים לנו ליצור את התערובת הבאה. מבטיחים לשמור על הפרטיות ולא להספים.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות