שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח  
דברו איתנו

קציצות ברוטב רימונים

כשמכינים קציצות יש תמיד שני אתגרים. איך יוצרים אותן רכות ונימוחות ולא דחוסות וקשות והשני זה איך מגוונים את הרוטב ולא נעשה שוב רוטב אדום.

אז לקציצות אוריריות נתתי כמה טיפים ממש מצויינים בפוסט על הקציצות הכי טעימות בעולם

מזכירה לכם, שאצלי במתכונים אף פעם אין פירורי לחם או כל סוג של גלוטן וגם סוכר מעובד לא נכנס לכאן ובטח לא שמנים מזוככים דוגמת שמן קנולה, סויה, תירס ודומיהם.

ועכשיו אפשר להמשיך ולגוון את הרוטב.

ראש השנה, חג הרימונים ודבש הוא הזדמנות לחגוג על שלל חומרי גלם טעימים שיוצרים טעמים מיוחדים.

לקחת רימון ודבש ולחבר אותם עם תערובות תבלינים שיתנו טאצ' מיוחד לטעם.

אני אוהבת לחפש השראה למתכונים בספרי בישול וחוברות על השולחן וגם ברשת (כבר סיפרתי את זה נכון?)

וכך יצא שניתקלתי במתכון של עוז תלם לקציצות ברוטב רימונים ומנגולד.

זהו. זה מה שאני צריכה. השראה, כיוון, ומשם אני מפתחת את זה בעצמי.

אז בקציצות הוספתי אגוזים טחונים שמעשירים את המרקם והטעם. אפשר לוותר. לא חייבים. אבל זה בהחלט מוסיף

את הבצל והבטטה טחנתי בטרמומיקס. אפשר במעבד מזון ואפשר פשוט לגרד בפומפיה.

לרוטב השתמשתי ברכז רימונים שעשוי מ 100% רימונים. אפשר למצוא כזה בחנות טבע ואולי אפילו בסופר. פשוט בכל רכז אחר יש תוספות של סוכר וצבעי מאכל שזה לגמרי מיותר.

 

יש במתכון כמו שאני הכנתי אותו, גם מיץ רימונים וציר בקר

אז מיץ רימונים לא היה לי האמת ופשוט דיללתי רכז רימונים במים (כמו שמכינים מיץ פטל)

וציר בקר שימו לב לטיפ נחמד: לפני כמה ימים גיליתי בשר לא ממש מוכר במקפיא (מסתבר שזה היה צוואר עם עצם) וכשיש משהו שאני לא מכירה אני מעבירה אותו בישול בסיר לחץ. לכל מקרה שלא יקרה.

וכך, הבשר התבשל עם עלי דפנה ופלפל אנגלי וקצת מים וכשהוצאתי אותו, נשאר בפנים נוזל טעים. אז במקום לזרוק – הקפאתי. ועכשיו יש לי סוג של ציר בקר.

והטיפ הוא שהם נשאר לכם נוזל מתבשיל בשר או עוף – אל תמהרו לזרוק אותו. כי הוא יכול להיות תוספת טעם לתבשילים אחרים.

אפשר להכין את המנה הזו מראש וביום ההגשה פשוט לחמם לפני.

אפשר להכין את מסת הקציצות יום לפני ולשמור במקרר ואז שעה לפני הארוחה להכין את הרוטב ולבשל את הקציצות בתוכו.

 

ואם כבר מתכונים חגיגיים אז כמובן הסלמון בדבש וחרדל, הארטישוקים ממולאים בבשר, עוף בחוויאג' ודבש, קראמבל תפוחים ומוס שוקולד אוורירי

אז מה צריך?

לקציצות:

  • 500 גר' בשר טחון
  • 1 בטטה קטנה קלופה
  • 1 בצל בינוני קלוף
  • 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה
  • 1 כפית הקציצות של ניסים
  • 1 כפית מלח מתובל
  • 1 כפית לילו ספייס
  • 100 גר' אגוזי מלך טחונים
  • 1/4 כוס מים קרים או מי סודה קרים

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול פרוס דק לחצאי פרוסות
  • צרור עליי מנגולד שטופים וקצוצים (חלק לבן וירוק)
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1 כוס מיץ רימונים
  • 1/2 כוס ציר בקר/מים
  • 1 כף תערובת הקייג'ון של איילת
  • 1 כף שום גבישי עבה
  • 1 כפית דבש (אפשר גם לוותר)
  • מלח מתובל לפי הטעם

מה עושים עם זה?

  1. מכינים את הקציצות: טוחנים או מגרדים את הבטטה, והבצל וקוצצים את פטרוזיליה/כוסברה
  2. מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הבצל, בטטה, פטרוזיליה/כוסברה והתבלינים
  3. מוסיפים את האגוזים ואת מי הסודה
  4. לשים היטב ונותנים לתערובת לנוח במקרר.
  5. בנתיים מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב (סוטאג' יהיה כאן מצויין)
  6. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב
  7. מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומטגנים כ 5 דקות
  8. מוסיפים את הרכז ומיץ הרימונים ואת הנוזל בקר/מים
  9. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  10. מוסיפים את התבלינים והדבש. מערבבים היטב ונותנים לרוטב להתבשל על האש נמוכה עם רתיחה עדינה למשך 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. הטעם צריך להיות חמצמץ עדין וטעים.
  11. מכינים מתערובת הבשר והאגוזים קציצות קטנות ומסדרים בסיר
  12. מכסים ומבשלים למשך 40 דקות לפחות
  13. אפשר לקישוט לפזר מעל גרעיני רימון

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

השראה ורעיונות לבישול בריא, פשוט וטעים, הצצה אל מאחורי הקלעים שלנו ואפילו עוזרים לנו ליצור את התערובת הבאה. מבטיחים לשמור על הפרטיות ולא להספים.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות