שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח  
דברו איתנו

קציצות סלמון ללא גלוטן

כשדפדפתי בגיליון "על השולחן" ישן, גיליתי מתכון לקציצות סלמון.

מעולם, לא הכנתי קודם קציצות דגים (אלא אם כן, קציצות טונה מקופסא זה נחשב….) והחלטתי שארוחת ערב עם חברים זו הזדמנות נהדרת לנסות.
ואם פעם, המתכון היה נפסל כי יש בו קמח מצה, אז הפעם, החלטתי לנסות ולהכין את המתכון, רק להתאים אותו לפליאו.
התוצאה הייתה כל כך מוצלחת. במיוחד כשלא היה צריך בעצם לקציצות אפילו לא גרם אחד של גלוטן או תחליף שלו….


אני יודעת שזה נראה כמו מתכון מורכב כי יש בו הרבה שלבים. בפועל זה מתכון ממש פשוט.

את הקציצות אפשר לטגן קודם ואז לבשל ברוטב

אפשר לוותר על הרוטב ואפשר גם לאפות אותן בתנור

עוד כמה עצות קטנות לדרך:
אפשר כמובן לגוון בירקות של הקארי, אפשר להכין את הקארי ירקות שמופיע במתכון כאן
אפשר להכין את קציצות הסלמון מסלמון בקופסת שימורים ולא מדג טרי (ושוב, אני אזכיר להסתכל על המרכיבים ולוודא שהם דג בלבד ולא כל מיני שמנים צמחיים ותוספים)
ואפשר גם להכין כמות כפולה של קציצות ולדאוג שתמיד יהיו כאלה במקפיא לשעת הצורך.

מה צריך?

  • ½ ק"ג פילה סלמון נקי מעצמות
  • 1 ביצה
  • 2 בצל ירוק קצוץ (חלק לבן וירוק)
  • 2 שיני שום כתושות או כפית שום גבישי טחון
  • 1 כפית תערובת טאג'ין
  • 1 כפית מלח צ'ילי
  • 1 בצל חתוך לחצאי פרוסות
  • 1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1 סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות
  • ½ חבילת ברוקולי או אפונה קפואה (לא חובה)
  • 1.5 כוסות חלב/קרם קוקוס של נוטרה זן או aroy d (או כל מותג שבמרכיבים יש רק קוקוס ולא משמרים ותוספים)
  • 1 כפית אבקת קארי מסאלה
  • ¼ כפית מלח צ'ילי
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 1 כף גדושה שמן קוקוס

מה עושים עם זה?

מתחילים עם הקציצות:

  1. טוחנים את בשר הסלמון (ללא העור ולבדוק שבאמת אין עצמות שפוספסו) במעבד מזון או מטחנה. אפשר גם מראש לבקש שיטחנו לכם את הדג בדוכן הדגים
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצה, בצל ירוק קצוץ ותבלינים. מערבבים היטב
  3. מעבירים את התערובת למקרר לשעה- שעתיים ואפילו יום שלם, להתייצבות.

ועכשיו הרוטב:

  1. מחממים במחבת עמוקה את שמן הקוקוס, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך ומזהיב
  2. מוסיפים את הבטטה ומטגנים עד שהיא מתרככת ומזהיבה
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ 3 דקות נוספות
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים מערבבים ונותנים לרוטב רתיחה עדינה וקלה על אש נמוכה למשך כמה דקות עד שהוא מתחיל להסמיך.
  5. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים קציצות (אם צריך מרטיבים כל פעם את הידיים במים) ומסדרים בתוך הרוטב, מוסיפים את הברוקולי/אפונה, דואגים שהרוטב יכסה את הקציצות היטב (אם צריך מוסיפים עוד קצת חלב קוקוס), מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ 40 דקות.
  6. טועמים, מוסיפים תיבול במידת הצורך, ומגישים.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

השראה ורעיונות לבישול בריא, פשוט וטעים, הצצה אל מאחורי הקלעים שלנו ואפילו עוזרים לנו ליצור את התערובת הבאה. מבטיחים לשמור על הפרטיות ולא להספים.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות