שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח  
דברו איתנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני

כשהיינו ילדים, חודש לפני פסח, כבר היינו יושבים במרפסת של המטבח, כל אחר הצהריים וקולפים ארגזים על ארגזים של ארטישוקים שאבא שלי היה מביא מהמושב השכן.
כי אין כזה דבר פסח בלי תחתיות ארטישוק מבושלות ברוטב לימוני עדין מוגשות ליד חזרת חריפה שפותחת את כל תעלות הנשימה והמחשבה בגוף.

עד כדי כך המנהג הזה של קילוף הארטישוק היה שגור בכפות ידינו המשחירות, שעד גיל מאוחר לא ידעתי בכלל שיש מי שנוהג לבשל את הארטישוק בשלמותו, לקטום את העלים המבושלים ולהתענג על קצות עלים עד שמגיעים ללב הבשרני שלו.

ועד כדי כך הוטבעה בנו רק דרך אחת לבשל ארטישוק שמעולם לא עלה בדעתי שאפשר לעשות מהתחתיות הפריכות שלו סלט, או למלא אותן בכל מיני מילויים טעימים.

היום כבר לא צריך לשבת שעות וימים ולקלף ארטישוקים כדי להגיע ללב שלהם. מספיק לקנות בסופר את תחתיות הארטישוק הקפואות של סנפרוסט (עד עכשיו הם היחידים שמצאתי שהם גם בשרניים וגם לא סיביים ופשוט טעימים כמעט כמו הטריים)


לרות אוליבר שאני מאד אוהבת, יש מתכון מדהים לארטישוק ממולא בשר. כזה שמתבשל ברוטב לימוני עשיר בטעמים.
רק שבמתכון המקורי משתמשים בקמח מצה גם במסת הבשר וגם כדי להדביק את המילוי לתחתית.
אז כהרגלי, שיחקתי קצת שיפצתי קצת והוספתי את הטעמים שאני אוהבת והתוצאה – מעדן מרשים וטעים לשולחן הארוחה החגיגית


איזה מנות ארטישוק אתם אוהבים במיוחד? שתפו אותי בקבוצת הפייסבוק שלי במטבח עם איילת ונחליף מתכונים..

מה צריך?

  • 8 תחתיות ארטישוק (אפשר קפואות)
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 בטטה קטנה מגורדת דק
  • 3 כפות תערובת גניש
  • 1 כף תערובת הקציצות של ניסים
  • 2 כפיות מלח מתובל  (שימו לב שאחת היא לרוטב ואחת היא לבשר)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות (או 1 כף שום גבישי עבה)
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1-1.5 כוסות מים/ ציר עוף
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 כפיות דבש

מה עושים עם זה?

  1. מכינים את המלית: מערבבים את הבשר עם הביצה, הבטטה, תערובת גניש, הקציצות של ניסים ו 1 כפית מלח מתובל. לשים היטב ומניחים לתערובת לחצי שעה לפחות
  2. מחממים את השמן במחבת, ממלאים כל תחתית ארטישוק בבשר ומניחים את התחתיות בסיר עם השמן. מטגנים, ובזהירות הופכים כדי שייטגן מכל הצדדים.
  3. בסיר נפרד, מחממים את השום, הכוסברה, היין, המים/ציר, מיץ הלימון, גרידת לימון, דבש ומלח מתובל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש.
  4. שופכים בזהירות את הרוטב על תחתיות הארטישוק, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 30-40 דקות

אפשר להכין את המנה מראש ולחמם לפני ההגשה. אפשר גם להכין את הרוטב בנפרד, לטגן את התחתיות עם הבשר אפילו יום קודם ולהשלים את סעיף 4 לפני ההגשה.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

השראה ורעיונות לבישול בריא, פשוט וטעים, הצצה אל מאחורי הקלעים שלנו ואפילו עוזרים לנו ליצור את התערובת הבאה. מבטיחים לשמור על הפרטיות ולא להספים.

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות