שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 100 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 100 ש"ח  
דברו איתנו

אצבעות דג בציפוי שניצל ללא גלוטן

אצבעות שניצל דג שילדים יאהבו במיוחד

צילום: אפרת מוסקוביץ

את אפרת מוסקוביץ אני מכירה מהרשת.

עוקבת אחרי באדיקות ורצה לקרוא כל מתכון שהיא מעלה. היא כותבת מצחיק, היא מצלמת מדהים, המתכונים שלה תמיד מצליחים ולצידם תמיד יש המלצות למעיינות נסתרים בגולן.

והערך המוסף, זה שרוב המתכונים שלה הם מתכונים שמתאימים לתזונת הפליאו כלומר בלי גלוטן ובלי סוכר.

לבלוג שלה קוראים "איך להרשים את חמותי" שתודו שזה כבר שם מוצלח ומעורר עניין. כי מי בעצם לא הייתה רוצה, אפילו בסתר ליבה, שחמותה תתרשם ממעשה ידיה להתפאר. מכמה היא מחזיקה נפלא את הבית, מאיך היא מבשלת טעים ובמיוחד איך היא דואגת לבן שלה לחיים טובים.

ובכלל, אפרת היא מעצבת גרפית שמעצבת למגוון לקוחות ובין השאר גם עיצבה לוחות תכנון שמאד עוזרים לנהל את הבית בקלות ואפשר להשיג אותם באתר שלה.

ובמיוחד לקוראים שלי, אפרת ארגנה לנו קופון הנחה של 10% על המוצרים שלה בחנות. כל מה שצריך לעשות זה לרשום בקופון "השווים של איילת" ועד סוף יולי תוכלו להנות מההנחה השווה.

בתקופה האחרונה אני נפגשת עם בלוגרים של אוכל שיוצרים מתכונים, ומכירה להם את תערובות התבלינים שלי. חשוב לי שהם ישתפו עם הקוראים שלהם את האפשרות לבשל אוכל טעים בקלות כשבמקום רשימה ארוכה של תבלינים, צריך בסך הכל תערובת אחת או מקסימום שתיים.

כך נוצר שיתוף הפעולה עם עז תלם, כך בישלתי עם רות אופק ועם ארז גולקו ועם זהר לוסטיגר.

אז כשידעתי שאני צריכה לעלות לגולן לביקור קצר, החלטתי לנצל את ההזדמנות ולהפגש עם אפרת.

הדבר הראשון שראיתי במטבח היפה שלה זה את ארון התבלינים עם….התערובות שלנו. כל כך מרגש להכנס לבית ולראות אותנו על המדף (או במקרר)

חשבנו מה לבשל יחד, ורצינו ארוחה משפחתית, קיצית, כזו שקל להכין והילדים שחוזרים הביתה מוקדם מהקייטנות, יהנו לאכול איתנו יחד.

ומה ילדים אוהבים? שניצל

ומה מבוגרים רוצים ללמוד לאהוב? קינואה.

אז אפרת הכינה תבשיל קינואה ובטטה, מקינואה אדומה (שבעיני לוקחת בהליכה את הקינואה הרגילה) ותיבלה אותו עם תערובת טנאסיס. וואי. זה היה פשוט טעים.

גם השילוב של הצבעים האדום של הקינואה, הכתום של הבטטה והירוק של התערובת (והבצל הירוק שהוספנו) וגם שילוב המרקמים: הרכות של הקינואה והבטטה והקרנציות של הזרעים מהתערובת.

את המתכון תוכלו לפגוש בבלוג של אפרת

צילום: אפרת מוסקוביץ

אני לקחתי את החלק של השניצל. אבל בגלל שכבר יש מתכון לשניצל ללא גלוטן בבלוג, החלטתי להכין שניצל דג.

יש ילדים שאם נגיש להם דג, ככה ישר לצלחת, הם לא יאכלו אותו. אבל אם זו תהיה טונה מקופסא או לחילופין שניצל שבתוכו בעצם מסתתר דג, הם יטרפו. אומרת לכם מניסיון אימהי.

הדג: בחרתי בדג טונה. עדיף טרי, רק שלא תמיד קל להשיג ולכן גם טונה אדומה קפואה תעשה את העבודה כאן.

אפשר באותה מידה לבחור כל דג שהוא בשרני ויציב במרקם שלו כמו סול, בס או ברמונדי

הביצה: היא זו שמחברת את הציפוי לדג. וכן, אפשר להוסיף איזה טעמים שאתם רוצים. אפשר מלח, תערובת תבלינים כמו ונציה או לילו ספייס או אפילו טוסקנה וציידים. ואפשר, כמו שאני עשיתי, לתבל את הביצה עם ממרחים. הוספתי ממרח עגבניות מיובשות וממרח לימונים כבושים וממש היה אפשר להרגיש את הטעמים בכל ביס בשניצל

הציפוי: אני השתמשתי בציפוי שקדים לשניצל. כי הוא ציפוי רב תכליתי ואפשר להשתמש בו גם כדי להוסיף קראנציות לירקות בתנור כמו כרובית או להשתמש בו כתוספת מייצבת בפשטידות ומאפינס מלוחים.

מי שאוהב קוקוס, אני ממליצה להשתמש בציפוי המעורב . הקוקוס מוסיף קראנציות שחסרה לשקדים.

הרעיון הוא להשתמש בשקדים טחונים מעורבבים עם תבלינים שאתם אוהבים. הנוחות בציפוי שלנו היא שכבר ערבבנו ותיבלנו ויצרנו טעמים מאד מאוזנים.

שמן לטיגון: אני מטגנת רק בשמן זית או שמן קוקוס. יש דעות קדומות על טיגון בשמן זית, והן נובעות בעיקר מהרגל להשתמש בשמן זית נחות ולא איכותי. אין שום בעיה לטגן בשמן זית, במיוחד כשלא מדובר בטיגון עמוק אלא בשכבה של 1 ס"מ של שמן במחבת

פרט חשוב ולא שולי: דגים בניגוד לעוף הם עדינים יותר, ולכן הטיגון צריך להיות מדוייק כדי שהדג בפנים לא ייתייבש מידי. אז האש צריכה להיות בינונית, השמן צריך להיות חם, ואין מצב לגלוש בפייסבוק, לענות לווטצאפים או ללכת לתלות כביסה בזמן הטיגון. חייבים להיות עם יד על הדופק.

ועוד דבר שממש חשוב לדעת: אפשר ואפילו מומלץ להשרות את הדג בתערובת הביצה כמה שעות קודם לטיגון, אפשר אפילו לצפות את אצבעות הדג ולשמור אותן בקירור. אבל את הטיגון תעשו ממש סמוך להגשה.

אנחנו טיגנו, צילמנו מכל זוית אפשרית ורק אחר כך התיישבנו לאכול, וחלק מהאצבעות כבר היו קרות וקצת יבשות. אז אל תהיו כמונו. תטגנו מדוייק ותאכלו מייד.

הכנתם? יצא מעולה? הכי יהיה משמח אם תשתפו בקבוצה שלנו "במטבח עם איילת" שם גם תוכלו להתייעץ עם משהו פחות הולך או בא לכם לגוון ואתם לא יודעים איך.

מזכירה לכם שאפרת ארגנה לנו קופון הנחה של 10% על המוצרים שלה בחנות. כל מה שצריך לעשות זה לרשום בקופון "השווים של איילת" ועד סוף יולי תוכלו להנות מההנחה.

צילום: אפרת מוסקוביץ

מה צריך?

  • 4-6 פרוסות של טונה אדומה.
  • 2 ביצים
  • 1 כף ממרח לימונים כבושים
  • 1 כף ממרח עגבניות מיובשות
  • 1 כפית מלח מתובל
  • ציפוי שקדים לשניצל
  • שמן זית לטיגון

מה עושים עם זה?

  1. את פרוסות הדג חותכים לאצבעות של 1 ס"מ בערך
  2. בקערה טורפים היטב את הביצים יחד עם הממרחים והמלח
  3. מניחים את אצבעות הדג בקערה עם הביצים המתובלות ודואגים שכל חתיכות הדג יצופו בביצה
  4. מחממים במחבת שמן זית בגובה של 1 ס"מ. הדרך לדעת שהשמן חם היא לבזוק פנימה מעט מהציפוי ולראות אם נוצרות סביבות בועות רוחשות
  5. בצלחת או על ניילון נצמד על השיש, מפזרים את הציפוי, מצפים בזהירות כל אצבע דג ומניחים בשמן
  6. הופכים את האצבע כשהציפוי מתחיל להזהיב וכשגם הצד השני מזהיב, מוציאים לצלחת נפרדת עם נייר סופג עליה.
  7. מגישים מייד לשולחן. אפשר להגיש עם ממרח לימונים כבושים או ממרח החצילים החדש שלנו.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות