שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 150 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 150 ש"ח  
דברו איתנו

קציצות דגים ברוטב אדום טעים

קציצות דגים ברוטב שאי אפשר להפסיק לאכול

אני אוהבת דגים ברוטב!

זה לא ממש משנה לי אם זה קציצות או פילה של דג, מה שמשנה זה שמדובר בדג שמתבשל בתוך רוטב אדום וחריף.

אין לי מושג איך זה קרה שלא נולדתי לאמא מזרחית. כי באופן אישי אני מאוהבת באוכל מזרחי ביתי.

מזרחי של דגים ברוטב, קובות, שולחן מלא סלטים ואת כל החום והאהבה שמכניסים לתוך האוכל הזה.

כבר הרבה זמן שרשום לי בטודוליסט "להכין קציצות דגים ברוטב"

צילום: שירי רשף פלד

אבל עומס המשימות מכריע. וזה לא קרה, עד ששירי רשף פלד המדהימה, העלתה מתכון עם תמונות מעוררות תיאבון, בקבוצה שלנו "במטבח עם איילת"

וזה רבותי, כל היופי.

לראות את מה שאתם מבשלים ומכינים עם התבלינים שלנו.

וכמה מנות שפעם היו שמורות רק למביני דבר, והן לרוב עתירות תבלינים, נעשות קלות ופשוטות לבישול בזכות תערובות התבלינים שלנו.

ופרט חשוב: המתכון הזה הוא בלי גלוטן. כלומר אין קמח או פירורי לחם כדי לאחד את הקציצות, יש קצת קמח שקדים רק כדי לעזור לטקסטורה.

כדאי לבחור דג עסיסי ובשרני

קציצות דגים כדאי להכין מדגים שהם עסיסיים כדי שלא יתייבשו בבישול. לכן הייתי בוחרת בדגים שומניים לבנים כמו לברק, בורי או אמנון

אתם יכולים לקנות פילטים ולטחון בבית במטחנה או אפילו מעבד מזון ואתם יכולים פשוט לבקש בדוכן הדגים שיפלטו ויטחנו לכם.

אם אתם אוהבים דווקא סלמון, אתם מוזמנים להכין את המתכון של קציצות סלמון בקארי.

חשוב להכין את הרוטב מרסק עגבניות שהוא 100% עגבניות

לרוטב העגבניות אני ממליצה בחום להשתמש במוצרי עגבניות שהם נטו עגבניות ובלי סוכרים או מייצבים ומשמרים. המוצרים של MUTTI הם בדיוק כאלה.

התבלינים שעושים את זה טעים:

שירי השתמשה בספייסי עדנה לדג כי הוא מלא טעמים של שום, צ'ילי ועשבי תיבול. גם מרקש או טאג'ין יהיו נפלאות כאן

לרוטב שירי השתמשה בחגיגת עגבניות ולימון פרסי שלם, אפשר להשתמש בלימון הפרסי הגרוס או יותר מזה בתערובת של ניר שכבר מלאה בטעמים של הלימון יחד עם שום וקצת פלפל שחור.

ירקות שמעשירים את המנה:

שירי טיגנה בצלים פלפלים וזוקיני ובסוף גם הוסיפה תרד. אפשר לוותר על כל אחד מהם אם אתם פחות אוהבים ומתחברים ואפשר להוסיף גם גזר.

צילום שירי רשף פלד

ושימו לב לטיפ המאד חשוב של שירי לענייני חריף:

אם יש מבינכם כאלה שאוהבים חריף וכאלה שלא, תכינו רוטב טעים ולא חריף ואז, לצלחת של אוהבי החריף מוסיפים את הממרח חריף אש. וככה כולם מרוצים.

אני ממש מחכה לראות את המנה שאתם תכינו. מוזמנים לשתף אותנו בקבוצה "במטבח עם איילת" או לתייג אותנו באינסטגרם.

מה צריך:

לקציצות דגים

  • 1 קילו פילה בורי קצוץ גס
  • 1.5 כפית מלח מתובל
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות קמח שקדים
  • 1 כפית גדושה תערובת ספייסי עדנה

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים קצוצים
  • 2 פלפלים אדומים/כתומים חתוכים לרצועות
  • 1 זוקיני חתוך לקוביות
  • 4 כפות נדיבות תערובת חגיגת עגבניות
  • 1 חבילת עלי תרד (לא חובה)
  • 700 גר' רסק עגבניות/עגבניות מרוסקות (שווה ערך לבקבוק MUTTI)
  • 1.5 כוס מים
  • 1 כפית התערובת של ניר

להגשה (אופציונאלי ומאד מומלץ)

  • ממרח חריף אש

מה עושים עם זה?

  1. מחממים בסיר את שמן זית וצורבים את הבצלים, הפלפלים, הזוקיני, ותערובת חגיגת עגבניות עד
    שמתאדה יפה וקצת נצרב,
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והתערובת של ניר ונותנים לרוטב לבעבע.
  3. מכינים את הקציצות – מערבבים את כל החומרים יחד
  4. יוצרים כדורים
  5. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך
  6. מוסיפים פנימה את הכדורים מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ 40 דקות
  7. בשלב האחרון של הבישול (15 ד אחרונות) אפשר להוסיף פנימה חבילת עלי תרד, שיהיו מבושלים אבל לא מסמורטטים.
  8. מגישים, ולאוהבי החריף את ממרח חריף אש.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות