שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 150 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 150 ש"ח  
דברו איתנו

חיתוכיות קרמל טחינה ללא גלוטן

קינוח קל שמכינים כשהאורחים עוד רגע בדלת

מיכל היא חברה שלי מהימים שהתאמנתי בקרוספיט.

היא צעירה ממני בלפחות 20 שנה אבל היא הצליחה להכנס אליי ללב מהרגע הראשון.

יש משהו באנשים שמביאים את עצמם כפי שהם, בלי פוזות, עם חיוך ענק וחום שיוצא מהם, שגורמים לי להתאהב בהם מהרגע הראשון.

ובגלל שמיכל בתזונת הפליאו, אז אנחנו אוהבות לשתף אחת את השנייה במתכונים שווים שאנחנו מוצאות ברשת או מאלתרות בעצמנו

ככה היה כשמיכל הגיעה עם קינוח לארוחת שישי. 3 שכבות שונות של טעמים, נראה מלא עבודה, אבל דקה אחרי היא שלחה לי את המתכון וזה – הכי פשוט בעולם והכי חשוב – בלי גלוטן.

צילום: שניר (סופגי) גואטה

 

כאלה מתכונים אני אוהבת. שאפשר להכין כשהאורחים בדרך.

מאז, זה הפך להיות הקינוח האולטימטיבי בארוחות חגיגיות במיוחד. ואני כרגיל, עשיתי את התאמות והשינויים שהיו נראים לי נחוצים כדי לשדרג אותו ולתת לו עוד טאצ' מעניין.

הקינוח מורכב מ 3 שכבות:

שכבת בצק שנאפית 10 דקות בתנור

שכבת קרמל טחינה שמבושלת 5 דקות על הכיריים

ושכבת שוקולד שמכינים בדקה אחת

הזמן היחיד שצריך לעבור הוא הזמן שהקינוח עובר הקפאה של חצי שעה – שעה.

צילום: שניר (סופגי) גואטה

 

לקרמל טחינה כמו גם לשכבת הבצק, הוספתי מלח צ'ילי.

למלח יש כל מיני תכונות מעניינות. אחת מהן היא שהוא מעצים טעם מתוק.

לכל מנה מתוקה שאתם מכירים, תוסיפו קורט מלח, והמתיקות תתעצם.

ביפן אפילו אוכלים גלידה עם מלח מעל. נשמע מזעזע, אבל מסתבר שזה הופך את הגלידה למתוקה וטעימה עוד יותר.

והצ'ילי נותן כאן עוד "קפיצה" קטנה של טעם. אפשר גם פשוט מלח הימלייה או קצת מלח אטלנטי.

לשכבת הבצק הוספתי פתיתי קוקוס. הם יוצרים את השכבה קראנצ'ית יותר ומוסיפה למרקם הטעמים.

מי שלא אוהב קוקוס יכול לוותר, אבל אם החלטתם להוסיף – עדיף להשתמש בפתיתי קוקוס ולא פשוט בקוקוס טחון – המרקם והטעם, שונים לחלוטין.

ולא פחות חשוב. זה קינוח שבקלות אפשר להכין אותו טבעוני או פרווה או חלבי, לבחירתכם

ההמלצה שלי: תשמרו את המתכון הזה במקום שקל לכם לגשת אליו כדי שהוא יהיה "בשלוף" בכל פעם שבא להם פינוק מתוק או אורחים עוד רגע עומדים בדלת.

צילום: שניר (סופגי) גואטה

אז מה צריך?

שכבת הבצק

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס פתיתי קוקוס
  • 3 כפות חמאה/גהי/שמן קוקוס
  • 2 כפות מייפל טהור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח צ'ילי

שכבת קרמל טחינה

  • 1/2 כוס טחינה
  • 1/3 כוס מייפל
  • 1/3 כוס חמאה/גהי/שמן קוקוס
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח צ'ילי

ציפוי שוקולד

  • 150 גר' שוקולד מריר (אני מעדיפה 85% מוצקי קקאו)
  • 1 כף חמאה/גהי/שמן קוקוס

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות
  2. מסדרים בתבנית של 20*20 נייר אפייה
  3. את כל חומרי שכבת הבצק מערבבים ומהדקים לשכבה דקה בתבנית
  4. מכניסים לתנור ל 10 דקות עד שקצת מזהיב
  5. מוציאים ומצננים
  6. בסיר קטן על הכיריים בחום נמוך, מערבבים את כל חומרי קרמל טחינה עד שמגיע לרתיחה
  7. שופכים על שכבת הבצק ומכניסים למקפיא לחצי שעה
  8. ממיסים את השוקולד עם השומן במיקרוגל או בקערה שיושבת על סיר עם מים חמים
  9. מוצאים את התבנית מהמקפיא, שופכים על שכבת הטחינה ומחזירים להקפאה לשעה
  10. מוציאים, מעבירים עם נייר האפייה לקרש חיתוך וחותכים עם סכין חד וגדול לריבועים
  11. אפשר לשמור במקפיא או במקרר בקופסא אטומה

המוצרים המרכיבים את המתכון:

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. סילאן או דבש במקום מייפל יעבוד?..

    1. בהחלט

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות