שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח  
דברו איתנו

בראוניז שוקולד דל פחמימה ללא גלוטן

הידעתם?

שוקולד מכיל חומר שנקרא פנילתילאמין, שהוא החומר הכימי שמייצר המוח בזמן התאהבות. רמות גבוהות שלו במוח גורמות לתחושות של משיכה ותענוג.

פלא ששוקולד הפך לסמל לאהבה ולתשוקה?

כמה מכם מוצאים נחמה בשוקולד?

כמה מכם מעדיפים שוקולד על פני …..סטייק?

וזו בדיוק הבעיה עם שוקולד. מתחילים איתו וממש קשה להפסיק.

אז מה עושים עם שוקולד כשעוברים לתזונה נקייה שאין בה סוכרים מעובדים והיא דלת פחמימה?

עוברים לשוקולד עם אחוזי גבוה של מוצקי קקאו. לפחות 85%

אני זוכרת שבתקופה שהייתי עדיין מכורת סוכר ואוכלת שוקולד נוטלה בכף מהצנצנת, טעמתי שוקולד מריר 85% וחשבתי שזה הדבר הכי מר שקיים עלי אדמות.

בחיי. לא הבנתי איך אפשר לקרוא לזה שוקולד. בשבילי שוקולד זה מתוק. זה מפנק. זה מלטף את הנשמה. זה לא מריר.

6 שנים אחרי שהורדתי את כמויות הסוכר באופן דרמטי, שוקולד 85% מרגיש לי לפעמים מתוק. בחיי.

כמה דברים לדעת על שוקולד ותבלינים:

מלח – מוסיפים לתערובת שוקולד לעוגה או טרפאלס או אפילו למשקה קקאו, מעט מלח כדי שהוא יעצים את טעמי השוקולד ויצור ניגודיות מעניינת בטעמים.

צ'ילי – גם הוא מעצים ומייצר ניגודיות מרתקת. החריפות שפוגשת את המרירות והמתיקות, יוצרת מנעד טעמים מאוזן מצד אחד ומרעיד מהצד השני. משהו שנחרט בזכרון.

פלפל שחור ופלפל אנגלי – גם הם שניהם מוסיפים עניין וטעם לשוקולד. מאזנים מתיקות ומוסיפים לו עוד מימד של עומק ועוקצנות

קינמון (ומוסקט)  – תבלינים חמים שמעמיקים ומוסיפים טעמי מתיקות מרתקים.

ואחרי שהבנו שתבלינים ושוקולד זה חגיגה ושוקלד זו לגמרי אהבה ממכרת

בואו נעבור למתכון שלנו: בראוניז שוקולד ללא גלוטן ודלי פחמימה.

המתכון מבוסס על חמאה, קקאו, סוכר קוקוס, ביצים וקמח שקדים

אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס.

אפשר להשתמש במייפל טהור או דבש

ואפשר לנסות להחליף את הביצים בבננה וזרעי צ'יה (זו יכולה להיות גרסה ממש מעניינת)

אפשר לוותר על הנס קפה. אבל אל תעשו את זה. כי הוא שוב, מעצים טעמי שוקולד ומוסיף עוד עומק של טעמים. (איך מסבירים את הביטוי עומק של טעמים??)

הכמות הרשומה מתאימה לתבנית קטנה של 10X15 ס"מ בערך. רוצים תבנית גדולה יותר? תכפילו כמויות.

תהיו עם תשומת לב לתנור. 2-3 דקות יותר של אפייה ותקבלו מרקם יבש שמפספס את כל הפואנטה של הבראוניז.

האורחים בדלת והבראוניז רק יצאו מהתנור? שימו אותם במקפיא לרבע שעה ורק אז תחתכו אותם

כמה זמן הם יישמרו? בואו. הם לא יישמרו. כי הם לא יישארו. הם כאלה טעימים שהם יתחסלו. אבל אם בכל זאת הייתם צדיקים וחזקים, אז יומיים במקרר וגם אז, עדיף להוציא לטמפ' החדר לפני ההגשה.

ואם כבר שוקולד אז אתם בטח תרצו גם את המתכון למאפינס שוקולד ללא גלוטן ודלי פחמימה. כי אם כבר שוקולד.

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות
  2. במיקרו או בקערה שמונחת על סיר עם מים רותחים ממיסים את החמאה, הסוכר, הקקאו והמלח ומערבבים היטב. מצננים את התערובת
  3. מוסיפים ביצה אחר ביצה וטורפים אותן פנימה עם מטרפה עד שנבלעו היטב
  4. מוסיפים את נס הקפה הקמח ותערובת התבלינים, מערבבים
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים אליה אתה התערובת ומכניסים לתנור החם
  6. אופים 13 דקות. מכניסים קיסם (או שיפוד) אם המרכז יציב והשיפוד יוצא עם פירורים לחים/רטובים הבראוניז מוכנים. אם לא – תנו להם עוד 5-8 דקות. זה השלב שצריך להיות ממש בתשומת לב
  7. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל מעט מלח גס/אטלנטי, מצננים וחותכים לריבועים

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות