שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 100 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 100 ש"ח  
דברו איתנו

אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר מעובד

אוזני המן ללא גלוטן מבצק פריך ולא. הם לא מתפוררים. הם פשוט טעימים

יש יתרון בלהיות אמא עצמאית. אפשר לקחת  פסק זמן באמצע השבוע, כשכולם עדיין עובדים וברוב האתרים אין יותר מידי אנשים.

אז לפני שנתיים העמסנו את הבנות ואת כל הבגדים החמים ועלינו לצפון. לנסות לנוח. רגע לפני שתתחיל חגיגת התחפושות ואחרי הטירוף של פסח.


בחרנו להיות עצמאים בדיוק בשביל זה. כדי שנוכל לעצור לרגע את המירוץ ולרדת מהרכבת בכל תחנה שבא לנו.
תחילת מרץ, עוד רגע יסתיים החורף, החלטנו שנוסעים לצפון. נגענו בשלג, צפינו בציפורים, אכלנו טעים ובכל הזמן הזה הבנות מזכירות לי שוב ושוב: אמא, את זוכרת להכין לנו אוזני המן?? כשנחזור הביתה תכיני לנו אוזני המן??

איך מכינים אוזני המן ללא גלוטן?

אין אצלי בבית קמח לבן וגם לא סוכר לבן (רק למקרים חריגים ממש ופורים הוא לא אחד מהם)

וזה חשוב לי להעביר את המסר, גם לבנות, שאפשר אוזני המן בלי גלוטן. שאפשר שזה לא יהיה עם תועפות סוכר.

הדרך הכי פשוטה היא לקחת את אחד מקמחי ה"ללא גלוטן" ולהחליף אותו במתכון אוזני המן רגיל.

אבל הנה העניין, רוב הקמחים ללא גלוטן הם קמחים שמלאים בעמילנים, סוכרים ומיני מייצבים שאמורים לתת את התחושה של כאילו קמח רגיל.

שילוב של קמח שקדים וקמח טפיוקה יוצר בצק לאוזני המן ללא גלוטן שילדים אוהבים ומבוגרים מעדיפים.

אוזני המן ללא גלוטן שילדים אוהבים

 

כשזה מגיע לאפייה אני מעדיפה להשתמש בקמחים כמו שקדים וקוקוס ולעיתים טפיוקה.

הטפיוקה כאן חשובה כי היא נותנת את האלסטיות והקראנצ'יות של הבצק. אפשר להחליף אותה בעמילן תפוחי אדמה

למי שמחפש פתרון דל פחמימה, אפשר במקום 1 כוס טפיוקה להשתמש ב 2 כפות של קמח קוקוס

למי שרוצה את המתכון פרווה – פשוט להחליף חמאה בשמן קוקוס.

מה תעדיפו? מילוי פרג או מילוי שוקולד?

זו בדר"כ שאלת השאלות. מעדיפים מילוי פרג? או מילוי שוקולדי? או בכלל חלבה?

כמו שפעם סופגניות היו עם ריבה ומקסימום עם נגיעות של שוקולד והיום סופגניות זה עולם שלם של מילויים, ככה זה נהיה עם אוזני המן.

אפשר לשים בהם הכל: פרג, שוקולד, ממרח אגוזי לוז, אגוזים קצוצים מתובלים במייפל, טחינה מעורבבת עם מעט מייפל או דבש.

במתכון המצורף תמצאו בצק אחד וכמה רעיונות למילוי.

חשוב לדעת על פרג:

אם אתם לא אוהבים פרג אולי זה כי אתם לא אוהבים שהוא נתקע בין השיניים או שאולי טעמתם פשוט פרג לא טרי.

אין קיצורי דרך וכדי להנות מהטעם המיוחד של הפרג צריך לטחון אותו סמוך למועד השימוש ורק את הכמות שאתם רוצים להשתמש בה.

אם תקנו טחון מראש או תשמרו פרג טחון במקפיא, עדיין תקבלו פרג שממהר להתחמצן ולהתעפש ולאבד מטעמו וטריותו.

 

אז מה צריך?

לבצק:

למילוי פרג: 

למילוי אגוזי לוז:

למילוי חלבה:

מה עושים עם זה?

  1. שמים את כל מרכיבי ההבצק במעבד מזון ומעבדים עד שמתחיל להתגבש כדור.
  2. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
    בנתיים, מכינים את המילוי: 
  3. מילוי הפרג: בסיר על אש נמוכה ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת או קרם הקוקוס, המייפל, הפרג ותמצית הוניל ומערבבים ברתיחה עדינה ממש עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים את גרידת הלימון ומסירים מהאש ומצננים.
  4. מילוי אגוזי לוז: מערבבים את כל הרכיבים יחד.
  5. מילוי חלבה: מערבבים את הרכיבים יחד, טועמים וממתיקים עוד אם רוצים.
  6.  מוציאים את הבצק ומרדדים בין שני ניירות אפיה לעובי של ½-1 ס"מ (כדי שיהיה קל לעצב את האוזן חשוב שלא יהיה דק מידי)
  7. קורצים עיגולים עם כוס או עם חותכן בגודל הרצוי
  8. שמים על כל עיגול כחצי כפית מהמילוי
  9. סוגרים בצורת אוזן המן וצובטים היטב את החיבורים
  10. מעבירים בעדינות לתבנית עם נייר אפייה, מצפים עם ביצה טרופה.
  11. אופים ב 160 מעלות עד שמתחיל להשחים כ 12 – 15 דקות, תלוי בתנור

 

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות