שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח  
דברו איתנו

אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר מעובד

יש יתרון בלהיות אמא עצמאית. אפשר לקחת  פסק זמן באמצע השבוע, כשכולם עדיין עובדים וברוב האתרים אין יותר מידי אנשים.


בחרנו להיות עצמאים בדיוק בשביל זה. כדי שנוכל לעצור לרגע את המירוץ ולרדת מהרכבת בכל תחנה שבא לנו.
תחילת מרץ, עוד רגע יסתיים החורף, החלטנו שנוסעים לצפון.

לקחנו את הזמן באיזי. הכל היה לאט (אפשר לחשוב שאפשר לעשות משהו מהר עם 3 קטנות דעתניות)
טעמנו בכל יום קצת ממשהו, אפילו נשארנו עוד יום ליתר בטחון.

הבנות, שכבר ידעו שפורים מתקרב בצעדי ענק, ביקשו שאכין להם אוזני המן. עכשיו הנה ההתלבטות.

אין אצלי בבית קמח לבן וגם לא סוכר לבן (רק למקרים חריגים ממש ופורים הוא לא אחד מהם)

מצד שני, אני באמת רוצה שהן יחוו את חוויות החג גם עם העקרונות והמושגים שלי.
אז החלטתי שמייד כשנחזור מהחופשה שלנו, אני אכנס למטבח ואעשה ניסויים עד שאמצא את מתכון הזהב לאוזני המן בלי גלוטן ובלי סוכר.

קשה לי להגיד שאוזני המן הם פליאו אבל הם בהחלט יכולים להוות אתנחתא חביבה בחג הזה למי שדוגל באורח החיים הזה או נמנע מגלוטן וסוכר מטעמים בריאותיים.

את מבחן הבנות – הם עברו. והאמת שכל מי שטעם לא האמין שהם לא "רגילים"

אז מה צריך?

לבצק:

  • 2.5 כוסות קמח שקדים
  • 1 כוס קמח טפיוקה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס מייפל טהור
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 70 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

למילוי:

  • 150 גר' עיסת קקאו
  • ¼ כוס חמאת קקאו
  • ¼ כוס מייפל (ועוד לפי הטעם)
  • ½ צנצנת חמאת אגוזי לוז (150גר')

מה עושים עם זה?

  1. שמים את כל מרכיבי ההבצק במעבד מזון ומעבדים עד שמתחיל להתגבש כדור.
  2. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
    בנתיים, מכינים את המילוי: 
  3. בקערה על גבי סיר עם מים חמים, או בפולסים במיקורגל, ממיסים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו (אם השתמשתם בשיטת הסיר עם מים חמים, חשוב שהמים לא יגעו בשוקולד)
  4. מוסיפים את המייפל, מערבבים, טועמים ומוסיפים עוד לפי הטעם
  5. מוסיפים את חמאת אגוזי הלוז מערבבים היטב. מעבירים למקרר לצינון
    מוציאים את הבצק:
  6.  מרדדים בין שני ניירות אפיה לעובי של ½-1 ס"מ (כדי שיהיה קל לעצב את האוזן חשוב שלא יהיה דק מידי)
  7. קורצים עיגולים עם כוס או עם חותכן בגודל הרצוי
  8. שמים על כל עיגול כחצי כפית מהמילוי
  9. סוגרים בצורת אוזן המן וצובטים היטב את החיבורים
  10. מעבירים בעדינות לתבנית עם נייר אפייה
  11. אופים ב 160 מעלות עד שמתחיל להשחים

אפשר כמובן לגוון במילויים – לערבב טחינה עם מייפל, לעשות מילוי פרג למי שאוהב, ולהחליף את הסוכר בדבש או לערבב תמרים עם אגוזים קצוצים.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

השראה ורעיונות לבישול בריא, פשוט וטעים, הצצה אל מאחורי הקלעים שלנו ואפילו עוזרים לנו ליצור את התערובת הבאה. מבטיחים לשמור על הפרטיות ולא להספים.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות