שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 100 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 100 ש"ח  
דברו איתנו

עוגת דבש מתובלת ללא גלוטן

עוגת דבש שאי אפשר להפסיק לאכול!

במהלך השנים למדתי שעוגת דבש כמוה כמו כוסברה. יש כאלה שממש אוהבים אותה ויש כאלה שממש לא סובלים אותה.

באיזה צד של הסקאלה אתם?

יש כמה דברים שיכולים להוציא עוגת דבש מאיזון:

טעם מודגש וחזק מידי של דבש. לדבש שנאפה יש טעם מובחן. קרמלי חזק. וצריך לדעת לאזן ולעדן אותו.

התבלינים. חלק מהיופי של עוגת דבש היא היותה בית לתבלינים מתקתקים ועזי טעם כמו קינמון, מוסקט, ציפורן.

אלה תבלינים שהטעמים שלהם מאד מורגשים ומודגשים במיוחד אם קצת מגזימים בהם. הם משתלטים ואז הם יכולים להשאיר מעין טעם לוואי או טעם מתמשך שמתחיל טעים ונשאר לא נעים.

ועוד דבר שמאפיין עוגות דבש זה תוספות המתקה מעבר לדבש עצמו. כל תוספת כזו מכבידה על העוגה, מדגישה עוד יותר את הטעמים הקרמליים העזים של הדבש והתוצאה הרבה פעמים פשוט מעייפת אחרי ביס אחד.

אז איך בכל זאת מכינים עוגה שהיא גם רכה ונימוחה, גם מתובלת בדיוק, וגם עם טעמים עדינים של דבש?

  • משתמשים רק בדבש בלי שום המתקה נוספת ונותנים לו להגיד את דברו לבד
  • משתמשים רק בדבש דבורים טהור לא מחומם – תיכף נרחיב על זה
  • מוסיפים תפוחים וקוקוס (האחרון ממש לא חובה) שיעדנו ויעססו את כל הסיפור.
  • ובמקום שלל תבלינים במינונים שקשה לדעת איך תהיה התוצאה הסופית שלהם, קחו תערובת אחת עם טעמים מדוייקים ומאוזנים ופתרתם לעצמכם את עניין התיבול.

ועכשיו, עוד שנייה לפני המתכון, בואו נגיד כמה מילים על דבש:

אפשר להשיג היום שני סוגים של דבש: האחד, נוזלי, זול, כזה שאפשר למצוא על המדף בכל סופר. לרוב זה יהיה דבש שעבר חימום (ולכן הוא נוזלי) ואין לו שום ערך תזונתי כמו שמרבים להלל דבש (ובצדק).

לידו (ואולי לא בכל סופר ועל כל מדף) תמצאו דבש בוטיק, טהור, שלא עבר שום תהליך של סינון וחימום. לרוב הוא גם יהיה מגובש (או במצב נוזלי מאד סמיך) וזה יהיה דבש שמשמר את כל הערכים הבריאותיים שיש בדבש.

כן. יש הבדל משמעותי במחירים. וזה לגמרי ההבדל בין מוצר מתועש למוצר איכותי בעבודת יד

אל תתפשרו על הדבש שלכם.

וככל שניתן בשימוש יומיומי (שהוא לא הכנת עוגה) גם אל תחממו אותו כדי שיישמרו הדברים הרבים והטובים שיש בו.

ודבש  -אין לו באמת תאריך תפוגה. אני מקווה שאתם יודעים. רק תקפידו לשמור אותו במקום ללא חום/שמש ישירה ותמיד תכניסו אליו כפית נקייה.

הוא מגובש וקשה? תטבלו את הכפית במים חמים ואז תגרפו לעצמכם כמה דבש שבא לכם.

ומילה אחרונה על המתכון: כשהוצאנו את התערובת המתוקה של איילת לקראת ראש השנה זה היה ברור שהיא תככב בעוגת הדבש.

אז רק שתדעו שההשראה למתכון הוא מאפרת מוסקוביץ שיש לה עוגת דבש ללא גלוטן הכי טעימה שהכנתי אי פעם.

השתמשתי בעקרונות, ועשיתי את ההתאמות שלי ויצרתי אותה מושלמת בשביל התערובת החדשה והיא בהחלט. בהחלט ממכרת. גם העוגה…

ואם כבר בדבש עסקינן אז אל תשכחו לבדוק את המתכון של הסלמון בדבש וטוסקנה והעוף בחוויאג' ודבש

אז מה צריך:

  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית גדושה התערובת המתוקה של איילת
  • קורט מלח (טיפה מלח שתפסתם בין האצבעות)
  • 1/4 כוס שבבי קוקוס (גרוסים או פלייקים)
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 1/3 כוס דבש טהור
  • 2 תפוחי עץ קלופים, מגורדים גס וסחוטים היטב

מה עושים עם זה:

  1. מחממים את התנור ל 170 מעלות
  2. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים
  3. מוסיפים את שאר החומרים וטורפים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה
  4. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומוזגים פנימה את הבלילה
  5. אופים כ 35 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש

הערות חשובות:

  • אפשר לוותר על הקוקוס למי שפחות אוהב
  • את התפוחים מומלץ לסחוט ממש טוב
  • אפשר להחליף את שמן הקוקוס בחמאה מומסת

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות