שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 250 ש"ח  
דברו איתנו

כרובית ממולאת וצלויה

במקור במקור המתכון הזה היה אמור להיות של כרובית צלויה.

כי בדיוק קיבלתי את משטח הצלייה של פאסט אנד קראסט וכשהלכתי לירקן, הכרובית עשתה לי חשק פשוט להעמיד אותה על המשטח ולתת לה להצלות.

צילום: סופגי (שניר) גואטה

בדיוק ככה

אלא מה, הכנתי באותו היום פלפלים ממולאים ונשאר לי מילוי. אני מסתכלת על המילוי, מסתכלת על הכרובית ו…הופה. נהייתה הכרובית לא רק צלויה אלא גם עם מילוי.

אז הנה העניין:

הכרובית יכולה לצאת נפלאה גם בלי המילוי. צלויה, קריספית וממש טעימה

המילוי יכול להיות גם רק המון ירקות, יחד עם דגנים או כל חלבון צמחי שתחליטו.

ולא חייבים את המשטח למרות שהוא משדרג את החיים. אפשר לצלות פשוט על תבנית.

צילום סופגי(שניר) גואטה

ועכשיו בואו נדבר רגע על כרובית. עז תלם, הקדיש לה ספר שלם. ובהחלט יש מה לדבר עליה.

קודם את הכרוביות הכי יפות ונקיות תמצאו בחורף.

בקיץ, כשחם, יש יותר סיכוי שתמצאו בכרוביות "חברות קטנות" שמצטרפות אליה. אז כדאי להקפיד לפרק אותה ולשטוף היטב.

בתזונה נקייה ובמיוחד כזו שהיא ללא גלוטן, יש שני יתרונות בולטים לכרובית

היתרון האחד זה שהיא ירק דל פחמימה. יש בה בסה"כ 5 גר' פחמימה ל 100 גר'

היתרון השני זה שאפשר להכין איתה אינסוף סוגים שונים של מנות. אפשר לאכול אותה טריה, צלויה, מטוגנת, מבושלת, טחונה לפירה ואפילו אפשר להכין ממנה בצק לפיצה או לקרקרים.

היא מקבלת באהבה כל תערובת שנשדך לה (שזה יתרון בונוס)

בעודי כותבת את כל המעלות אני גם אגיד שלכרובית, במיוחד כשהיא מבושלת, יש טעם מאד מובחן. יש אנשים שפחות מתחברים לטעם הזה. מצד שני מצאתי כשהכרובית קראנצית – טרייה או צלויה אני ממש אוהבת אותה.

צילום סופגי (שניר) גואטה

כמה הערות חשובות לפני המתכון:

איזו כרובית לבחור? תבחרו אותה יפה. שימו לב שאין עליה מכות, או כתמים חומים או שחורים, שהיא לבנה ומושכת את העין. והעלים שלה ירוקים ולא נבולים. את הגודל תבחרו לפי כמות הסועדים.

למה מבשלים לפני? בישול או יותר נכון אידוי מקדים של הכרובית הופך את תהליך הצלייה לקצר יותר. לא ממש מוכרחים האמת לאדות. היא יכולה לצאת נפלאה גם בלי. פשוט יהיה צריך לצלות אותה בערך כפול בזמן ולהיות עירניים שהיא יוצאת רכה ופריכה.

אם ממלאים אותה, החלק של האידוי חשוב כדי שיהיה קל יותר למלא

אפשר לבשל אותה בסיר עם מעט מים ואפשר גם לאדות אותה במיקרוגל

את המילוי גם מטגנים לפני? אפשר שלא, ואז שוב, כדאי לתת לכרובית יותר קצת יותר זמן צלייה.

אני טיגנתי לפני את הבשר ותיבלתי אותו, מה שלדעתי הוסיף מימד נוסף לטעמים.

למלא לא לדחוס! את המילוי תכניסו כמה שאפשר בחללים שנוצרים בין הפרחים. שימו לב לא לדחוס מידי כדי שהכרובית לא תתפרק

רוצים להשוויץ בכרובית היפה שיצאה לכם? רוצים לשאול איזו תערובת תתאים אם אין לכם טאג'ין?

הצטרפו לקבוצה הכי מבשלת ותומכת שיש "במטבח עם איילת וסופגי – מבשלים ומצלמים"

ואחרון חביב…בסוף המתכון תמצאו קישור לכל התבלינים שאת צריכים עבור מתכון. אותם אתם יכולים לקנות כאן ורק להוסיף כרובית ובשר ואתם מסודרים.

צילום: סופגי (שניר) גואטה

אז מה צריך?

  • 1 כרובית יפה ולבנה ללא פגמים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • סומק טהור

למילוי:

  • 3 כפות שמן זית
  • 250 גר' בשר בקר טחון (אני אוהבת שטוחנים לי שפונדרה וצוואר)
  • בצל סגול בינוני קצוץ
  • זוקיני קטן מגורד
  • 1 גזר מגורד דק
  • 1 כף תערובת גניש
  • 1 כף תערובת טאג'ין
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית מלח מתובל/או צ'ילי
  • 1 כף אבקת בצל
  • 2 כפות צנוברים (לא חובה)

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 250 מעלות
  2. מכניסים את הכרובית לסיר עם מעט מים, מכסים ומבשלים על חום בינוני עד הכרובית מעט רכה.
  3. חשוב שהיא לא תהיה רכה מידי.
  4. אפשר להכניס גם לכלי שמתאים למיקרוגל ולאדות כ 8 דקות ואז להוסיף בהתאם לצורך.
  5. מידת הרכות היא כשמזלג שננעץ בגזע הכרובית נכנס אך לא מחליק פנימה.
  6. מוציאים, מסננים מהמים ונותנים לה להצטנן
  7. בנתיים, מכינים את המילוי: במחבת מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ, עד להזהבה
  8. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים אותו תוך כדי שמפוררים אותו, עד שיחליף את צבעו
  9. מוסיפים פנימה את הירקות המגורדים והתבלינים, מטגנים עוד 2-3 דקות.
  10. טועמים ומשפרים תיבול ומצננים אותו היטב
  11. בעזרת הידיים (סורי. אין דרך אחרת) דוחפים את המילוי בחללים השונים של הכרובית. חשוב לשים לב למלא ולא לדחוס
  12. מלזפים על הכרובית את שמן הזית, מפזרים מלח וסומק
  13. מניחים בזהירות את הכרובית הממולאת על משטח הצלייה בתנור, או מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור החם
  14. צולים למשך 30 דקות אם הכרובית מבושלת והמילוי גם הוא טוגן מראש
  15. צולים למשך 50 דקות עד שעה אם הכרובית לא בושלה קודם או המילוי לא עבר בישול מקדים.
  16. מוציאים בזהירות ומתענגים על היופי והטעם.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות